Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM Dilekçe Komisyonuna 1 yılda 8 bini aşkın başvuru yapıldı

TBMM Dilekçe Komisyonuna 1

TBMM Dilekçe Komisyonuna 1 yılda 8 bini aşkın başvuru yapıldı. TBMM Dilekçe Komisyonu, son bir yılda vatandaşlardan gelen dilekçe ve şikayetleri değerlendirmeye devam ediyor. Bu süreçte, ilginç ve çeşitli taleplerle dolu binlerce başvuru komisyonun gündemine taşındı.

Başvuru Sayısındaki Artış

15 Mayıs 2023 tarihinden bu yana geçen bir yıllık süre zarfında, TBMM Dilekçe Komisyonu’na 8 bin 142 başvuru yapıldı. Bu başvurular, vatandaşların çeşitli konularda dilek ve şikayetlerini içeriyor. Başvurular, elektronik posta, posta, elden ve faks yoluyla, hatta milletvekilleri aracılığıyla komisyona iletiliyor.

İlginç ve Çeşitli Talepler

Komisyona iletilen başvurular arasında ilginç ve çeşitli talepler bulunuyor. Örneğin, bir vatandaş, mahalle muhtarlığının kaldırılmasını isteyerek dilekçe verdi. Bir başka vatandaş ise kamu kurumlarında sigara içen ve içmeyen memurlar arasında eşitliğin sağlanması için kanuni düzenleme yapılmasını talep etti.

Öne Çıkan Talepler

Başvurular arasında öne çıkan talepler arasında haftalık çalışma süresinin 35 saate düşürülmesi, sosyal medyada yapılan kışkırtıcı açıklamalara karşı önlem alınması, nakit para kullanımının önlenmesi ve obeziteyle mücadele için aralıklı oruç diyetinin ülke genelinde uygulanması gibi konular bulunuyor.

Komisyonun Değerlendirmesi

Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, gelen dilekçeleri mevzuata uygunluk ve önem derecelerine göre değerlendiriyor. Bazı talepler işleme alınırken, mevzuata uygun olmayan ya da mükerrer başvurular ise dikkate alınmıyor. Ancak, vatandaşların sesini duyurabilmeleri ve taleplerinin değerlendirilmesi adına komisyon sürekli çalışmalarını sürdürüyor.

TBMM Dilekçe Komisyonu’nun yürüttüğü bu çalışmalar, vatandaşların demokratik haklarını kullanmalarına ve sorunlarını dile getirmelerine olanak sağlıyor.