Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“MEVCUT BİNALARIN DAYANIKLILIKLARI ARTIRILMALI”

Deprem Hastası nedeniyle Kütahya

Deprem Hastası nedeniyle Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “. Mevcut binaların dayanıklılıkları artırılmalı. Konutlara deprem sigortası yaptırılmalı” denildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili yıkıma götüren felaketin ardından, olası bir deprem öncesinde alınacak tedbirler önem kazandı. Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünden, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle yapılan yazılı açıklamada can ve mal kayıplarının olmaması için alınabilecek tedbirlere dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“KAYGAN VE OVALIK BÖLGELER İSKÂNA AÇILMAMALI”

Yerleşim bölgeleri titizlikle belirlenmeli. Kaygan ve ovalık bölgeler iskâna açılmamalı. Konutlar gevşek toprağa sahip meyilli arazilere yapılmamalı. Yapılar deprem etkilerine karşı dayanıklı inşa edilmeli. (Yapı Tekniğine ve İnşaat Yönetmeliğine uygun olarak) İmar planında konuta ayrılmış yerler dışındaki yerlere ev ve bina yapılmamalı. Dik yarların yakınına, dik boğaz ve vadilerin içine bina yapılmamalı. Çok kar yağan ve çığ gelen yamaçlarda bina yapılmamalı. Mevcut binaların dayanıklılıkları artırılmalı. Konutlara deprem sigortası yaptırılmalı.

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Kesinlikle panik yapılmamalı. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalı. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalı. Baş iki el arasına alınarak veya bir koruyucu (yastık, kitap vb) malzeme ile korunmalı. Sarsıntı geçene kadar bu pozisyonda beklenmeli. Güvenli bir yer bulup, diz üstü çök, başını ve enseni koruyacak şekilde kapan, düşmemek için sabit bir yere tutun hareketi yapılmalı. CANSU AYDEMİR