Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“MESLEK LİSELERİNİN CİROSU 30,5 MİLYON TL”

İl Milli Eğitim Müdürü

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya’da döner sermayeli işletmeleri olan meslek liselerinin 2022 yılında 30 milyon 551 bin lira ciro yaptığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit basın mensupları ile bir araya geldi. Öğretmenevinde düzenlenen programda 2022 yılını değerlendiren Müdür Başyiğit, 2023 hedeflerini aktardı. Başyiğit, 2024 yılı yaz tatili itibariyle Kütahya’da fiziki eğitim ihtiyacı kalmayacağını kaydetti.

“HEDEFİMİZİN ÜZERİNE ÇIKTIK”

Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılında halk eğitim merkezlerinde 90 bin kursiyer hedefi koyduğunu aktaran Müdür Başyiğit: “Bakanlığımız bu hedefi açıklamadan önce kendimize 100 bin kursiyer hedefi koymuştuk ama 31 Aralık 2022 itibariyle toplamda 130 bin 482 kursiyere ulaştık. Hedefimizin üstüne çıktık. 2023 yılında da inşallah bu hedefimizi gerçekleştirerek bir tık daha üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Halk eğitim kurslarını ne kadar çok vatandaşımıza ulaştırabilirsek, insanlarımıza bu hizmeti ne kadar götürebilirsek bizim için o kadar onur kaynağı. Çünkü öğrenmenin yaşı yok” şeklinde konuştu.

22 OKULDA İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Başyiğit, 2022 yılının yatırım programı açısından da çok yoğun geçtiğimi ifade etti. Programda toplam 52 yatırımın olduğunu söyleyen Başyiğit: “2022 yılında 13’ü bitti, 18’i devam ediyor. 4 tane de yarıda kalan yatırımımız vardı, onların da ihale oluru geldi. Onları da ilave edince 22 okulda inşaat devam ediyor. Bu okullarda 258 derslik, 4 atölye, 1 pansiyon ve bir spor salonu yapıyoruz. Bizim en büyük yatırımlarımızdan bir tanesi eski termik lojmanlarının olduğu alana yaptığımız Kütahya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi. 24 derslik, 4 atölye, 100 öğrencilik pansiyon, kapalı spor salonu ve kantin birimlerinden oluşuyor. Toplam 7 bina yapıyoruz ve şu anda inşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 2024’te orası hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA İLK ÜÇ İL ARASINDA

Milli Eğitim Bakanlığının köy yaşam merkezlerine de çok önem verdiğini aktaran Müdür Başyiğit: “İlk etapta 12 köyde yeniden okul açtık, sınıflar açtık. Bunların içerisine birer tane de halk eğitim kursu merkezi yerleştirdik. İl genelinde 37 yeni köy merkezi daha oluşturarak sayımız 49’a ulaştı. Bu sayı daha artacak. Köylerdeki kullanılmayan okul binalarımızı muhtarlıklarla beraber, Özel İdare’mizin desteği ile bakım onarımlarını yapıp tekrar halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Yani köyde atıl bir okul binası görüntüsü bizi son derece rahatsız ediyor. Kütahya, köylerde kullanılmayan okulları sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmak üzere binalarını muhtarlıklara devreden ilk üç ilin arasında. Okullar vatandaşımızın hizmetinde olsun diye muhtarlarımıza teslim ediyoruz” diye konuştu.

30 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK VERİLECEK

Başyiğit, 6 Şubat tarihi itibariyle Kütahya’daki tüm okullarda eğitim gören yaklaşık 30 bin öğrenciye ücretsiz öğle yemeği verileceğini söyledi. Bunun yanı sıra Bakanlığımızın 2022’de 1 milyon çırak hedefi vardı. Biz de il genelinde 8 bin 3 sayısına ulaştık. Meslek liselerimiz döner sermayeli işletmeleri olan kurumlar. Bu kurumlarda biz okullarımızın, bakanlığımızın ihtiyaçlarımızı karşılamak için üretimler yapıyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında döner sermayeli işletmeleri olan meslek liselerimizin cirosu 30 milyon 551 bin liraya çıktı. Bu yapılan hizmetlerden öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de pay alıyorlar” dedi.

“2024 YAZ TATİLİNDE FİZİKİ YATIRIM İHTİYACI KALMAYACAK”

Müdür Başyiğit deprem güçlendirmesi yapılan okullara ilişkin de bilgi paylaştı. İl genelinde deprem güçlendirmesi yapılacak sadece 8 okul kaldığını kaydeden Müdür Başyiğit, 2022 yılında resmi 450 okuldan 284’üne bakım ve onarım yapıldığını söyledi. Şu anda yatırıma dönüştürülmemiş 18 proje olduğunu aktaran Başyiğit: “2024 yılı yaz tatili geldiğinde Kütahya’da fiziki olarak hiçbir ihtiyacımız kalmayacak. Kütahya’nın eğitim alt yapısı ve fiziki durumunu yüzde 99 oranında tamamlamış olmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

BİLİM MERKEZİ’NİN İÇİNİ TÜBİTAK YAPACAK

Son olarak yıkılan Endüstri Meslek Lisesi alanına yapılacak Kütahya Bilim Merkezi projesini değerlendiren Başyiğit açıklamasını şöyle sürdürdü: “Toplam 38 bin metrekarelik bir alana yapılacak Bilim Merkezi’ni Özel İdare ve Bakanlığımız birlikte yapacak, iç donatımını da TÜBİTAK yapacak. Projemizin içerisinde bisiklet yolu var, çocukların eğlenerek vakit geçirecekleri bir parkur var, açık havada küçük bir kafeterya var. Hem bilimsel etkinliklerin yapıldığı hem de insanların çocuklarıyla beraber keyifli vakit geçirebilecekleri bir alana dönüştürmek istiyoruz. Protokolü imzalandı, 2023 yılı yatırım programının açıklanmasını bekliyoruz. Açıklandıktan sonra ihale iznini alıp nisan, mayıs gibi binamızı yapmaya başlayacağız. O alanın kenarında 4 bin metrekarelik alanda da bahçesini ayırmadan 8 derslik küçük bir anaokulu yapacağız.” CANSU AYDEMİR