Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA’NIN İLK AKREDİTE FAKÜLTESİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesinde Simülasyon ve Tıbbi Uygulamalar Birimi açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu: “Tıp Fakültemiz Türkiye’deki derneklere yapılan başvurularda Kütahya’nın ilk akredite fakültesi olacak” dedi.

Açılışta Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu başta olmak üzere; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları, Tıp Fakültesi akademisyenleri, idari personeller ve öğrenciler yer aldı.

KLİNİK BECERİLER GELİŞTİRİLECEK

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Algın söz konusu birim hakkında bilgi vererek: “Simülasyon ve Tıbbi Uygulamalar Biriminde öğrencilerimizin çeşitli hasta tipi ve hastalık senaryolarını bünyesinde barındıran bilgisayar destekli simülatörlerle eğitiminin yanı sıra çok sayıda farklı maket üzerinde muayene ve girişimleri kapsayan klinik becerilerinin geliştirilmesi ve verilen eğitimin etkinliğini değerlendiren sınavların yapılması amaçlanmaktadır. Bu birim klinik bilgi ve beceri eğitimlerini desteklemeyi ve güçlendirmeyi ve öğrencilerin gerçeğe yakın stres altında, ekip sorumluluğu içerisinde tutum ve davranış modelleri geliştirmelerini hedefleyerek oluşturulmuştur. Bu birimde hem eğitim-öğretim faaliyetleri hem de nesnel yapılandırılmış sınavlar gerçekleştirilecek. Bu bizim için son derece önemli” dedi.

ÖĞRENCİ BAŞINA DÜŞEN ÖĞRETİM ELEMANI SAYISI 7’NİN ALTINA İNDİ

Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Kavuncu ise KSBÜ’nün fiziksel alan genişlemelerine dikkat çekerek: ” Fiziksel alan genişlemelerinin yanında öğretim üyesi yönünden de çok önemli bir değere ulaştık. Sayımız 210’lu sayılardan 600’lü sayılara çıktı. Öğrenci sayımız artmasına rağmen geldiğimiz noktada öğrenci başına düşen öğretim elemanı sayımız 7’nin altına indi ki araştırma görevlilerimizi de buraya dâhil edince bu rakam 3’ün altına iniyor” ifadelerini kullandı.

BİN 500 ÖĞRENCİDEN YATAY BAŞVURU

Tıp Fakültesinde önemli bir aşamaya gelindiğine de vurgu yapan Kavuncu: “Hocalarımızın çok üstün gayretleri ile akreditasyonun ilk dosya kısmını geçip değerlendirilmeye hak kazandık. Tıp Fakültemiz Türkiye’deki derneklere yapılan başvurularda Kütahya’nın ilk akredite fakültesi olacak. Yatay geçiş anlamında üniversitemize başvuran bin 500 öğrencimiz var. Bu gösteriyor ki öğrencilerimizin burada aldıkları eğitim dolayısıyla pek çok başka yerde okuyan öğrenci sizin imkânlarınıza kavuşmak için, buraya gelmek için çaba gösteriyor. Bugün bu laboratuvarın açılması da yine çalışmalarımızın bir parçasıydı. Laboratuvarımızın da hayırlı olmasını temenni ediyorum. Araştırma laboratuvarlarımızın olanakları her geçen gün artıyor. Yine bazı ileri araştırma cihazlarımız da mevcut. Bu noktada öğrencilerimizden de proje isteği bekliyoruz. Hocalarımız sizlere fikir vereceklerdir. Bu üniversitenin her bir cihazı santimetresi öğrencilerimizin. Hiçbir kapalı alanımız yok.” şeklinde konuştu.