Ana Manşet

Kütahyalı öğrenciler İtalya ve Almanya’da pratik yaptı 

Son 13 yıldır yurt dışına staj için onlarca öğrenci ve öğretmen gönderen Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, son projesi EMEK projesi ile İtalya ve Almanya’ya 18 öğrencisini gönderdi. 

Abone Ol
Son 13 yıldır yurt dışına staj için onlarca öğrenci ve öğretmen gönderen Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, son projesi EMEK projesi ile İtalya ve Almanya’ya 18 öğrencisini gönderdi.  Kütahya’da hibe desteği ile yurt dışında eğitim şansı bulan okulların sayısı her geçen gün artıyor.  Atatürk Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Endüstride ve Mesleki Eğitimde Kalite (EMEK) projesi ile İtalya ve Almanya’da 3 hafta süren staj programında eğitim aldı.  Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen proje ile İtalya’nın Rimini şehrinde staja giden öğrencilerden Kemal Yanpınar, staj süresince teorik olarak öğrendiklerini pratiğe dökme şansı yakaladıklarını söyledi.  Kütahya ve Türkiye’de olmayan yeni cihazları kullanma şansı bulduklarını anlatan Yanpınar, farklı ülkeleri gezerek oranın kültürlerini bu yaşta tanımanın kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. 

“MESLEĞİMİZ İÇİN ÇOK YARARLI OLDU”

Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde 3 hafta staj gören Soner Ceylan, öğrendiği mesleği açısından çok yararlı bir staj programı olduğunu dile getirdi.  Stajın yabancı dil gelişimi için de katkı sağladığını aktaran Ceylan, “Bu yaşta yurt dışına çıkma imkanı evet biliyorum çok zor. Ama Ulusal Ajans’ın sunduğu imkan sayesinde çok farklı duygular hissettim.” dedi. 

“ONLARCA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİMİZ YURTDIŞINA GİTTİ”

Kütahya Atatürk Mesleki ve Tekin Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü Öğretmeni ve proje irtibat görevlisi Gökhan Yaşar, projenin amacından bahsetti.  18 öğrenci ve 6 öğretmenin İtalya ve Almanya’ya gittiğini anlatan Yaşar, “Atölyelerimizde öğrencilerimize robot kodlama, otomasyon sistemleri hakkında teorik eğitimler veriyoruz.  Fakat Kütahya ortamında çocuklarımız onu sanayide uygulamalarını pek rahat göremiyorlar.  Yurt dışında da otomasyon ve robot kol konusunda çok ciddi çalışmalar yapan fabrikalarla temasa geçtik. Oralarda yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda da öğrencilerimizin stajlarını orada yapmalarını sağladık.  2010 yılından bu yana bu programlarımız sürüyor. Sadece pandemide ara verdik. Yaklaşık 13 senedir onlarca öğrenci ve öğretmenimiz yurt dışına çıktı.  Yurt dışına çıkmayan öğretmenimiz kalmadı desek yeridir.” ifadelerini kullandı. Okul Müdürü Osman Türker Könül de “Öğrencilerimizin gelişimi açısından büyük öneme sahip bu projede akademik gelişimin yanı sıra yurt dışı imkan ve gelişmelerini de görme fırsatı buldu. Bu imkanı öğrencilerimize sağlayan Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ederiz.” dedi.

Diğer fotoğraflar için tıklayınız...

Kütahyalı öğrenciler İtalya ve Almanya’da pratik yaptı