Kütahya Haber

Kütahya’da yaklaşık 130 at Türkiye şampiyonası için yarışacak

Kütahya ev sahipliğinde farklı illerden yaklaşık 130 atın katılacağı yarışta, rahvan at yarışları Türkiye şampiyonası için dereceler belirlenecek.

Abone Ol

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu yıl sonu Türkiye şampiyonası katılım yarışları Kütahya’da gerçekleştirilecek. Ülke genelinden yaklaşık 130 atın katılacağı yarışmalar 2 Ağustos’ta düzenlenecek.

Kütahya Rahvan At Spor Kulübü Başkanı Birol Babanoğlu, yarışma ile ilgili Kütahya Ekspres Haber’e konuştu.

Ülke genelindeki tüm rahvan at sahiplerini davet ettiklerini belirten Babanoğlu, federasyonun yarışına Kütahya olarak ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Kente gelen tüm yarışmacıları kendi imkanları ile ağırlayacaklarını aktaran Babanoğlu, “Şehrimize gelecek sporcularımızı ve atlarımızı ağırlamak için uğraşıyoruz. Bunlarla alakalı Kütahya Valiliğimiz, Kütahya Belediye Başkanımız, Rektörümüz Süleyman Kızıltoprak dahil olmak üzere her biriyle istişare içerisindeyiz. Hepsinden yardım ve destek alıyoruz.” diye konuştu.

“BAŞVURULAR HER GÜN GELMEYE DEVAM EDİYOR”

Kütahya Valisi Musa Işın’ı yarışa davet eden Babanoğlu, tüm Kütahya halkını yarışlara beklediklerini ifade etti.

Yarışların 2 Ağustos’ta saat 12’de başlayacaklarını aktaran Babanoğlu, “Eylül, ekim gibi bir şampiyonamız var. Burada derece yapan atlarımız, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacaklar. Yarışmaya Karadeniz'den, Güneydoğu'dan, Ege Bölgesi'nden yarışmacılar katılacak. Her gün at yarışları için başvurular sürüyor. Her ilden hemen hemen atçımız katılacak.” şeklinde konuştu.