Ana Manşet

Kütahya'da pavyonlarla ilgili mahkemeden yeni karar

13 Nisan'da Valilik kararıyla yeniden kapatılan pavyonlarla ilgili Bursa Bölge İdare Mahkemesi yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

Abone Ol
Kütahya’da belediyenin eski yönetimi tarafından 4 Nisan'da ruhsatları aktif hale getirilen,13 Nisan'da Valilik kararıyla yeniden kapatılan pavyonlarla ilgili Bursa Bölge İdare Mahkemesi yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Bu karara göre pavyonların süresiz olarak kapatılması kesinleşmiş oldu.

Kütahya Valiliği, devam eden hukuki süreçlerin sonuçlanmaması nedeniyle aldığı karar doğrultusunda, Vefa Mahallesi Sardunya Sokaktaki 10 pavyon 13 Nisan'da mühürlenerek faaliyetlerine son verilmişti.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINI BOZDU

Pavyon işletmecilerinin, Kütahya Valiliğinin 09 Ocak'ta verdiği süresiz kapatma kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Kütahya İdare Mahkemesine dava açmış, mahkeme ise Valiliğin kapatma kararına "yürütmeyi durdurma" kararı vermişti. Fakat bir üst mahkeme olan Bölge İdare mahkemesi bu kararı bozarak Kütahya Valiliği'nin 9 Ocak'ta aldığı süresiz kapatma kararını kesinleştirildi.

Bunun üzerine Kütahya Valiliği, yerel mahkemenin aldığı "yürütmeyi durdurma" kararını Bursa Bölge İdare Mahkemesine taşımıştı.

Bölge mahkemesi, Valiliğin itirazını haklı bularak yerel mahkemenin verdiği "yürütmeyi durdurma" kararının bozulmasına hükmetti.

ESKİ BAŞKAN IŞIK'IN EKİBİ GİDERAYAK RUHSATLARI AKTİF HALE GETİRMİŞTİ

Kütahya Valiliği tarafından kapatılan ve ruhsatları iptal edilen pavyonlar, yerel mahkemenin “yürütmeyi durdurma” kararı vermesi gerekçe gösterilerek, Bölge İdare Mahkemesinin kesin kararı beklenmeden ruhsatlar belediye tarafından 4 Nisan'da yeniden aktif hale getirilmişti.

Belediye Başkanı Alim Işık’ın il dışında olmasından dolayı da başkan vekili olarak Abdullah Damcı tarafından imzalanan ikinci sınıf pavyon ruhsatı işletmecilere verilmişti.

Pavyonlar verilen ruhsarlarla 12 Nisan'da yeniden faaliyetlerine başlamıştı.

PAVYONLAR NEDEN KAPATILMIŞTI?

Vefa Mahallesi Sardunya Sokak’ta faaliyet gösteren 10 pavyon, 9 Ocak’ta Valilik kararıyla mühürlenerek süresiz kapatılmıştı.

Gerekçe olarak ise cinayet başta olmak üzere, silah ve bıçakla yaralama, uyuşturucu ticareti ve asayiş olayları gösterilmişti.

Kütahya halkı da pavyonların kapatılması kararına destek vermişti.

Bunun üzerine pavyon işletmecileri valiliğin kapatma kararına, Kütahya İdare Mahkemesi’ne “yürütmeyi durdurma” talebiyle dava açmıştı.

Mahkeme, valiliğin pavyonların kapatılması kararına yönelik “yürütmeyi durdurma kararı” vermişti.