Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da önce hayalini gerçekleştirdi, şimdi firmaya elektrik satıyor 

Hayali olan çatı Güneş

Hayali olan çatı Güneş Enerji Sistemini (GES) 5 yıl önce Kütahya’daki evinde hayata geçiren Nazmi Eğret, hem elektrik faturasından kurtuldu hem de dağıtım şirketine elektrik satarak ek kazanç sağladı. 

Kütahya’da çatı güneş enerji sistemleri günden güne yaygınlaşmaya devam ediyor. 

42 yaşındaki Nazmi Eğret, yıllardır hayalini kurduğu çatı güneş enerji sistemini 5 yıl önce kendi imkanlarıyla evinin çatısına kurdu. 

Kurduğu sistem ile elektrik faturasından kurtulan ve dağıtım şirketine elektrik satan Eğret, süreci Ekspres Haber’e anlattı. 

“YÖNETMELİK ÇIKINCA HEMEN BAŞVURUMU YAPTIM”

Hayallerini gerçekleştirmek için beş sene önce bir yönetmelik çıktığını bildiren Eğret, gelişmenin ardından işlemlere başladığını söyledi. 

Kabul işleminin yaklaşık 4 ay sürdüğünü belirten Eğret, “Bu sistemde 18 güneş paneli var. Hibrit bir sistem hem 4 akülü hem on grit yani dağıtım firmasına satış da yapılıyor. Üç ay sonra kabul işlemleri başladı ve aktif hale geldi sistem.” dedi. 

nbsp;

“5 YILDA 55 BİN LİRA KAZANÇ SAĞLADIM”

Yılın 10 ayı elektrik faturası ödemediğini ifade eden Eğret, şöyle devam etti:

“Fazla üretilen enerji, dağıtım firmasına satmaya başladık. Bu işlemler vergiden muaf olarak ilerliyor. Aylık olarak tüketim ve üretim verileri hesaplanıp dağıtım şirketi tarafından size gönderiliyor.

Akabinde her ay sonunda eğer ürettiğiniz fazlaysa yani satışınız fazla ise sizin hesabınıza dağıtım firması ödeme yapıyor düzenli olarak.”

Yaklaşık beş senede yirmi beş megavattan fazla elektrik üretimi gerçekleştirdiğini vurgulayan Eğret, 5 yılda yaklaşık 55 bin lira kazanç sağladığını aktardı. 

“5 YIL ÖNCE 8 BİN DOLARA İMAL ETTİM”

Çatı GES’i beş sene önce yaklaşık 8 bin dolara imal ettiğini kaydeden Eğret, “Yazın en aktif günlerde yani güneşin en çok olduğu günlerde 30-35 kilovat günlük elektrik üretimi var. 

Amortisman süresi yaklaşık 10 sene. Şu an bildiğim kadarıyla yeni yönetmelikle çatı üzerinde 20 kilovat miktarında güneş paneli kurabiliyorsunuz.”  ifadelerini kullandı. 

Kütahya’da önce hayalini gerçekleştirdi şimdi firmaya elektrik satıyor 

Diğer fotoğraflar için tıklayınız…