Ekonomi

Kütahya’da jeotermal sera için MTA ile sözleşme imzalandı

Kütahya’da kurulacak jeotermal sera bölgesi için MTA tarafından 9 kuyu açılacak. Bu sayede 1600 dekarlık alan hizmete alınacak.

Abone Ol
Kütahya’da kurulacak jeotermal sera bölgesi için MTA tarafından 9 kuyu açılacak. Bu sayede 1600 dekarlık alan hizmete alınacak. Vali Işın, Simav’daki projenin Kütahya’da ilk olacağını bildirdi.  Kütahya’nın Simav ilçesinde kurulacak Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için önemli bir sözleşme imzalandı.  Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Vedat Yanık ve Kütahya Valisi Musa Işın, Simav Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde jeotermal amaçlı toplam 9 kuyu açılması için sözleşme imzaladı.  Bölgedeki seraların ısıtılmasında kullanılacak kuyuların 7’si üretim, 2’si ise reenjeksiyon amaçlı olacak.  2025 yılında proje altyapısının tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.  Derinlikleri 700 ila 900 metre arasında değişecek kuyular sayesinde 1600 dekarlık alan, çiftçilerin ve üreticilerin hizmetine sunulacak. 

“ÜLKEMİZİN GIDA İHTİYACINA KATKI SAĞLAYACAK”

Sözleşme imza töreninde konuşan MTA Genel Müdürü Vedat Yanık, sözleşmenin Simav’ın jeotermal potansiyelinin geliştirilmesi adına atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.  Önümüzdeki 12 ay içinde jeotermal sondaj çalışmasını gerçekleştireceklerini bildiren Yanık, “Bu sondaj çalışması, ülkemizin gıda ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlarken, ekonomik kalkınmamıza da ivme kazandıracaktır.” dedi.

“DİĞER İLÇELERİMİZDE DE YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

MTA Genel Müdürlüğü’nün kısa sürede 9 kuyuyu açacağına inandığını vurgulayan Vali Musa Işın, “Simav’daki projemiz Kütahya’da ilk olacak ve ileride benzer Organize Sanayi Bölgeleri için uygun yerlerimiz ve jeotermal kaynaklarımız bulunursa, diğer ilçelerimizde de bu çalışmaları yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.