Kütahya’da uyuşturucu ile mücadelede yürütülen çalışmalar açıklandı. Vali Musa Işın, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadıklarını belirterek topyekün bir mücadeleye dikkat çekti.
Kütahya Ekspres Haber yazarı, gazeteci Cavit Kocaçay moderatörlüğünde ‘Zor Sorular’ programının ilk konuğu Vali Musa Işın oldu.
Kütahya gündemi ile ilgili önemli konuların konuşulduğu programda Işın, uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.
Vatandaşların can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasının devletin başta gelen görevlerinden olduğunu bildiren Işın, bu anlamda kentte çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü dile getirdi.
“EN BÜYÜK GÜNDEMİMİZ UYUŞTURUCU"
İçişleri Bakanlığı’nın terör, uyuşturucu, suç örgütleri konusunda özel bir hassasiyeti olduğunu vurgulayan Işın, “Kütahya’da terör ve suç örgütleri ile ilgili bir sıkıntımız yok. Şu anki en büyük gündemimiz uyuşturucu ile mücadeledir.” dedi.
Uyuşturucunun terör kadar tehlikeli olduğunu anlatan Işın, şöyle devam etti:
“Hatta terörden daha fazla tehlikelidir. Çünkü terör dikkatleri hemen üzerine çekebilecek, ani olabilen bir şey. Fakat uyuşturucu yavaş yavaş, peyderpey sanki hiçbir şey olmamış gibi çocuklarımız yavaş yavaş zehirlenerek elimizden alınıyor. Bu bir değil, iki değil. Maalesef onlarca, yüzlerce çocuğumuzun bu şekilde bu zehir tacirleri tarafından hayatları karartılmak isteniyor. Biz de bunlara fırsat vermemeye çalışıyoruz.”
“ADALET MEKANİZMAMIZ GÖREVİNİ YAPIYOR”
Uyuşturucu ile mücadelede yapılan operasyonlar hakkında bilgiler veren Işın, geçtiğimiz yıl toplamda 144 kişinin tutuklandığını ifade etti.
Bu kişilerin sadece ticaretini yaptığını bildiren Işın, “Bu yıl jandarma ve emniyet sorumluluk bölgelerinde toplam 210 kişi yakalandı. Adalet mekanizmamız bu konuda hakikaten görevini yapmaktadır.” diye konuştu.
“AİLELERE DE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Uyuşturucu ile mücadelede ailelere de büyük görevler düştüğünü belirten Işın, tek taraflı bir çalışmanın yeterli olmayacağını kaydetti.
Uyuşturucunun çok farklı boyutları olduğunu aktaran Işın, “Toplumun bu konuda duyarlı olması lazım. Ailelerin devletle birlikte hareket etmesi durumunda biz bu işi çözebiliriz. Dolayısıyla sadece devlet bu işi yapsın beni ilgilendirmez diye düşünmemeli.” ifadelerini kullandı.