Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA TEKSTİLDE KABUĞUNU KIRIYOR KADININ ÜRETİM GÜCÜ İTALYA’DA YANKI BULDU

Kütahya tekstil alanında adını

Kütahya tekstil alanında adını dünyaya duyurmaya hazırlanıyor. SİMPAŞ A.Ş bünyesinde faaliyete geçen iç çamaşırı üretim atölyesi, ulusal firmalarla başladığı sipariş ağına İtalya’yı da ekledi. SİMPAŞ A.Ş Genel Müdürü Eğitmenoğlu, “Türkiye’de bu anlamda üretim yapan 7 atölyeden birisiyiz. Kütahya’nın kabuğunu kırma zamanı geldi. Kadın istihdamında ise hedefimiz binlere ulaşmak” dedi.

Kütahya Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren SİMPAŞ A.Ş, hayata geçirdiği iç çamaşırı üretim atölyesi ile adından söz ettiriyor. 50 kadının istihdam edildiği ve ilk olarak ulusal firmaların taleplerine cevap veren SİMPAŞ A.Ş, ürettiği ürünlerle İtalya’dan da teklif aldı. Önümüzdeki süreçte atölye sayısını farklı tekstil alanlarında hayata geçirilerek kadın istihdamında da binlerce kadına ulaşılması hedefleniyor. SİMPAŞ A.Ş Genel Müdürü Kürşad Eğitmenoğlu, bir hayal ile başlayan kadın istihdamı yolculuğunu anlattı. Belediye Başkanı Alim Işık’ın desteğiyle yola çıktıklarını belirten Eğitmenoğlu, “Kütahya’nın tekstil alanında geri kaldığını fark ettik. Konuyu Belediye Başkanımıza konuyu açtık. Belediye Başkanımıza yatırım maliyetlerini sunduk, plan ve projemizi anlattık. Bir değerlendirme yapıldı, yer hazır olunca Belediye Başkanımız bize destek oldu. Belediyemizin şirketi olan Simpaş AŞ, atıl vaziyette bulunan binaları tekstil atölyesi haline getirildi” dedi.

“50 İSTİHDAMLA BAŞLADI, HEDEF BİNLERE ULAŞABİLMEK”

Atölyede şu anda 50 kadının istihdam edildiğini söyleyen Eğitmenoğlu, “Kütahya tekstil alanında Türkiye’de kabuğunu kıracak” dedi. Kütahya’nın Osmanlı döneminde İstanbul ve Bursa ile birlikte tekstilin kalbi durumunda yer aldığını belirten Eğitmenoğlu, “Kütahya’nın tekstilde ismini duyurmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin ulusal markalarına iç çamaşırı veren bir firma haline geldi. Yakın zamanda İtalya’ya ihracat yapmaya hazırlıyoruz, görüşmelerimizi yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda ev tekstili atölyemizi hayata geçireceğiz. Türkiye’nin ev tekstilinde İstanbul ve Bursa’sı olacağız. Kütahya, Türkiye’de dünya çapında olacak tekstil fabrikanın temelini attı. Belediye böyle bir girişimde bulunduğunda organize sanayi bölgesinde 300 kişinin istihdam edileceği fabrikayı açtı, çalışmalarını sürdürüyor. Firmalarla konuşurken Kütahya’nın jeopolitik konumunun önemine vurgu yaptık. Geçmişten gelen geleneğimizi örnek gösterdik. Ulusal çapta firmaların siparişini alıyoruz. Kütahya’da böyle bir firma olduğunu görünce İstanbul’dan farklı firmalar da Kütahya’ya doğru yönelmeye başladılar. Önümüzdeki günlerde 600 kişilik bir firma daha yatırıma geldi. Belediye Başkanımızın öncülüğünde böyle bir şeye öncülük ettik. Şu anda Kütahya Belediyemiz ve Simpaş ile birlikte yaklaşık bin kadına istihdam sağlayacağız” diye konuştu.

“İNSANIMIZIN YETENEĞİ, JEOPOLİTİK KONUM AVANTAJLARIMIZ”

Türkiye’de bu alanda üretim yapan 7 atölyeden birisi olduklarını söyleyen Eğitmenoğlu, şunları kaydetti: Kütahya’nın kabuğunu kırma zamanı geldi. Firmaların bu konuda dikkatini çekmeye başladık. Firmalar artan maliyetler nedeniyle Anadolu’ya yönelmeye başladı. Bizler de bu konuda Kütahya olarak yerimizi aldık. Kütahya’nın geçmişten gelen geleneği, insanımızın yeteneği, şehrimizin jeopolitik konumu gibi özellikleri ön plana çıkıyor. Bu anlamda Kütahya’nın özellikleri çok fazla olunca biz de bunu sunduk. Firmalar da bize güvendi ve siparişler vermeye başladı.