Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA, DİŞ ÜRETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK

Kütahya’yı, zirkonyum altyapılı porselen

Kütahya’yı, zirkonyum altyapılı porselen diş kaplama tasarımı ve üretiminde merkez haline getirecek Eğitim ve Üretim Merkezi, faaliyete başladı. İlk etapta Kütahya ve bölgeye hitap edecek olan merkezde, 5 gence istihdam ve 60 öğrenciye eğitim/staj imkânı sunulacak.

Hem ağız sağlığını düşünen hem de estetik görünümüne önem veren kişilerin dayanıklılığı ve görünümüyle öncelikli tercihleri arasında yer alan zirkonyum altyapılı porselen diş kaplama tasarımı ve üretiminde Kütahya’yı söz sahibi yapacak proje hayata geçirildi. Açılış programında; Vali Ali Çelik, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, KSBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi,  Genel Sekreter Kutlu Önal, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler yer aldı.

ÜNİVERSİTELER HAZIRLADI, BAKANLIK DESTEKLEDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bu amaçla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ortaklığında hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle Eğitim ve Üretim Merkezi kuruldu.

4 MİLYON 36 BİN 575 TL KAYNAK AYRILDI

Yüzde 80’i Ajans tarafından karşılanan 4 milyon 36 bin 575 TL bütçeli projeyle kurulan Eğitim ve Üretim Merkezi; Vali Ali Çelik, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez katılımıyla düzenlenen törende vatandaşların ve öğrencilerin hizmetine sunuldu.

5 GENCE İSTİHDAM, 60 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde hizmet verecek Eğitim ve Üretim Merkezinde 3 boyutlu cihazla diş porselen/seramik kaplama üretilecek. Ağız ve diş sağlığı uygulamaları sektörüne dijital/sertifikalı diş teknikerleri (CDT) yetiştirmeye yönelik eğitimlerin de verileceği projeyle 5 gence istihdam ve 60 öğrenciye eğitim/staj imkânı sunulacak.

SOSYAL YARDIM ALAN VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ HİZMET

Proje süresince sosyal yardım alan 500 vatandaşa ücretsiz hizmet sunulacak. Proje sonrasında ise merkez sayesinde bir yandan sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesi diğer yandan da vatandaşların sağlık sektöründe daha hızlı ve kaliteli bir kamu hizmeti alması sağlanacak.

VALİ ALİ ÇELİK: “KÜTAHYA’MIZ İÇİN ORTAYA ÖNEMLİ BİR İRADE KONDU”

Projenin Kütahya için çok değerli olduğunu belirten Vali Ali Çelik: “Burada yapılan işin güzelliğinin yanı sıra iş birliğinin güzelliği de çok değerli. Hem iki ayrı üniversitemizin, içinde Kalkınma Ajansımızın, değişik kurumların bir irade koymuşlar. Bunun uygulaması da muhakkak başarılı olur inancındayım” dedi. Merkezin ilk etapta Kütahya ve bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Çelik, “Uluslararası sağlık turizmine dönüşebilecek bir sürecin başlangıcı için önemli bir irade kondu ortaya. Destekleri için Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a teşekkür ediyor, üniversitelerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

KAVUNCU: “TÜRKİYE’DE İLK RUHSATLI MERKEZ OLDU”

Rektör Prof. Dr. Kavuncu ise yaptığı konuşmada Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgiler vererek: “Merkezimizde 71 ünit 55 doktor var. Türkiye’de ilk ruhsatlı merkez oldu. Buradaki idarecilerimizin çok yüksek gayretleri ile 91 gibi çok yüksek bir kalite puanı aldık. Sağlık Turizm Belgesini aldık ve biz bunu Türkiye’de alan 3. üniversiteyiz. Diş ünitelerimizin cihazları yeni ve modern cihazlar.” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA’NIN DİŞ HASTANESİNE İHTİYACI VAR”

DPÜ ile yürütülen söz konusu proje neticesinde bugünlere gelindiğini ifade eden Rektör Kavuncu şunları söyledi: “Kullanılmayan 3D yazıcının kullanılabilir hale gelmesiyle birlikte tasarım ve üretim merkezi şeklinde bir alan oluşturduk. Sayın Valimizin destekleri ile bu proje kabul edildi. Sayın Bakanımız başta olmak üzere Sayın Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hastamızın dişi ile ilgili aldığımız ölçüye göre gerekli üretimi biz burada yapacağız. Bizim buradaki hayalimiz çok daha büyük. Burası sağlık teknolojileri itibariyle de kurgulandı. Bu sektöre can vermek, ufuk açmak bizim görevimizdir. Artık burası bize yetmemeye başladı. Gelen talepleri karşılayamaz olduk. Kütahya’nın diş hastanesine ihtiyacı var. Kabuğuna sığmayan yetkin ekibimizin de yeni bir diş hastanesi kurulması durumunda burada gereken gayret ve çaba ile çalışacaklarına ben inanıyorum.”

OĞUZ: “PROJENİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Üretilen projelerin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, destekledikleri projeler hakkında bilgi vererek: “Kütahya’da 12 proje destek aldı. 36 milyon TL bu bağlamda yatırıma dönüştü. Her iki üniversitemiz bir araya geldi. Bu projenin sağlık alanında ülkemize kazandırılması için bir gayret sarf ettik. Bu projenin kazandırılmasında emeği olan Sayın Valimiz başta olmak üzere Rektörlerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Açılışın ardından Vali Ali Çelik ve beraberindeki heyet, Eğitim ve Üretim Merkezinde incelemelerde bulundu.