Gündem

KSBÜ’DE UYGULAMALI EĞİTİM YÜZ YÜZE DEVAM EDECEK

Abone Ol
Kütahya Sağlık Bilimleri (KSBÜ) Üniversitesi senato kararlarını açıkladı. Alınan kararlar kapsamında teorik eğitimler uzaktan eğitimle yapılacak, uygulamalı eğitimler ise yüz yüze yapılacak.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 17 Şubat 2023 tarihli ve 12552 sayılı yazıya istinaden; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçe merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda KSBÜ’nün akademik birimlerinin 2022-2023 eğitim -öğretim yılı bahar yarıyılı eğitimine 20 Şubat 2023 tarihinde uzaktan öğretim yöntemi ile olarak başlayacak. Tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri ve ön lisans programlarında Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğinde belirtilen program ve sınıflarda uygulamalı eğitime yüz yüze devam edilecek.

KSBÜ’nün senato kararları şu şekilde: “Tıp fakültesi 4, 5 ve 6. sınıfları, diş hekimliği fakültesi 4. ve 5. sınıfları, Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik, ebelik, ergoterapi, fizyoterapi ve rehabilitasyon, bölümlerinin 4. sınıfları, uygulama eğitimi veya işletmede mesleki eğitim uygulamakta olan aşağıdaki ön lisans programlarda 2. sınıf öğrencileri, Gediz SHMYO: tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, eczane hizmetleri, ilk ve acil yardım, çocuk gelişimi programları, Tavşanlı SHMYO: fizyoterapi, iş ve uğraşı terapisi, dezenfeksiyon sterilizasyon antisepsi, ağız diş sağlığı programları, Simav SHMYO: tıbbi laboratuvar, tıbbi görüntüleme, yaşlı bakım, fizyoterapi programları, bu kapsamın dışında kalan öğrencilerin ve lisansüstü eğitim dahil tüm seviyelerde teorik eğitimlerine uzaktan öğretim yöntemi ile olarak devam edece. Uzaktan öğretim yöntemi ile yapılacak eğitimler kayıt altına alınarak uzaktan çevrimdışı olarak öğrencilerin erişimlerine açık hâle getirilecek.

ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİNİN DE KAYDI YAPILACAK

Depremden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen ve mazereti nedeniyle ilgili dönemde uygulama eğitiminin bir kısmına veya tamamına katılamayan öğrenciler, eğitime tekrar başlayacakları tarihte uygun olan uygulama eğitimlerine katılabilecek ve ilgili dönemi takip eden yaz aylarında da eksik kalan eğitimlerinden tamamlayabilecekleri mümkün olan eğitimleri tamamlayabilecek.  Özel öğrencilik talepleri 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi başlama tarihinden itibaren 3 hafta içinde yapılacak. OHAL kapsamındaki illerde birinci derece yakını vefat eden veya birinci derece yakınlarının ikamet ettikleri konutları yıkılan ya da hasar gören öğrenciler, ödenmemiş bahar dönemi katkı payı/öğrenim ücreti olsa dahi ders kayıtları yapılarak bu ödemeler için yapılacak yasal düzenlemeye kadar ertelenecek. Eğitimine ara verilen programlarda zorunlu hâllerde akademik birimlerin ilgili kurullarının ara sınav ve yıl sonu sınavlarının tarihlerinde değişiklik yapılabilecek. HABER MERKEZİ