21 yaşındaki Zeynep Öztürk, lösemi ile mücadelesinde umutsuzluğa kapıldığı bir anda TÜRKÖK'ten gelen haberle yeniden hayata tutundu.
,Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Zeynep'e, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'ne kayıtlı gönüllü bir bağışçıdan kök hücre nakli yapıldı.
TÜRKÖK'ten Gelen Umut:
Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay tarafından 2014 yılında kurulan TÜRKÖK, lösemi, lenfoma, kemik iliği yetmezliği gibi hastalıkları nedeniyle kök hücre nakli bekleyen hastalara en uygun bağışçının bulunabilmesi için çalışıyor. Bugüne kadar binlerce hastaya şifa bulma imkanı sunan TÜRKÖK, Zeynep'in de hayallerine kavuşmasına katkıda bulundu.
Zeynep'in Hikayesi:
Konya Selçuk Üniversitesi Gıda Teknikerliği Bölümü son sınıf öğrencisi Zeynep, hastalığı nedeniyle eğitim hayatına ara vermek zorunda kaldı. Hastalığıyla birlikte kök hücre naklinin önemini de anlayan Zeynep, nakil için uygun bir donör bulunması halinde yeniden hayallerine kavuşabileceğini biliyordu.
Nakil ve Sonrası:
Eylül ayında başarılı bir şekilde kök hücre nakli yapılan Zeynep, şu an kendini çok daha iyi hissediyor. Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Zeynep, "TÜRKÖK bana çok büyük bir umut oldu. Bu kadar kısa sürede uygun bir donör bulunabileceğini beklemiyordum." dedi.
Hayallerine Kavuşma Yolunda:
Nakil sonrası en büyük hedefinin diplomamı alıp geleceğime yön vermek olduğunu söyleyen Zeynep, "Son 1,5 yılım hastanede geçti, burada bütün doktorlar, hemşireler bizlerle çok yakından ilgilendi. Hepsine çok teşekkür ederim, bütün hastalara da kalıcı şifa dilerim." diye konuştu.
Kök Hücre Bağışının Önemi:
Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Hematoloji Kliniği ve Kök Hücre Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, kök hücre bağışının nakil bekleyen hastalar için hayati önem taşıdığını vurguladı. 18-50 yaş arasındaki sağlıklı her bireyin Türk Kızılay'a başvurarak üç tüp kanla kök hücre bağışçısı olabileceğini hatırlatan Altuntaş, "Verilecek bu kan, bir hastaya umut ve yeni bir hayat olabilir." dedi.