Kütahya Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü 17 Ağustos 1999’un yıldönümünde afet etkinliği düzenledi. Belediye Başkanı Alim Işık, belediye olarak afet risklerini azaltma çalışmaları yaptıklarını belirtti.
Kütahya Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos 1999'da meydana gelen ve merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler için tören düzenlendi.17 Ağustos ve yaşanan tüm depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Ardından AFAD Kütahya İl Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Kütahya Şubesi ve Kütahya Gençlik Merkezi’nin oluşturduğu stantlarda ve çadırlarda vatandaşlar afetlere karşı bilgilendirildi.
Gölcük Depremi’nin sembolü olan ve hafızalara kazınan “Sesimi duyan var mı?” sözüyle depremin yaşandığı saat 03.02’ye kadar depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için saygı nöbeti tutuldu, dualar edildi.“RİSK TEŞKİL EDEN 82 DAR SOKAK DÜZENLENDİ”
17 Ağustos 1999, 6 Şubat 2023 ve diğer yaşanan afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Belediyesi olarak afet öncesi, afet anı ve afetten sonra olmak üzere afet süreçlerinin her anında risk azaltma, hazırlık, eğitim, planlama, müdahale ve iyileştirme çalışmaları olmak üzere bütüncül bir yaklaşımla hazırlıklarımızın sürdürüldüğünü ve sürdürülmeye devam edeceğini söyledi.
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2 bin bağımsız üniteden oluşan Vefa, Osmangazi, Sultanbağı ve İnköy Sanayi Sitesi’nin şehre kazandırıldığını aktaran Işık, afet ve acil durumlar için risk teşkil eden 25 mahalledeki 82 dar sokağın düzenlendiğini, 4 yılda 656 metruk yapının yıkımının yapıldığını, 60 kilometre olan yağmur suyu hattının 90 kilometreye çıkarıldığını anlattı.“ŞEHRİMİZ İÇİN DEPREME HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ”
Şehrin kuzeyinde yer alan diri fay hatlarının yerlerinin tespiti projesi kapsamında başlatılan çalışmaların tamamlandığını kaydeden Işık, “İlimiz için çok büyük öneme sahip mikro bölgeleme çalışmaları başlayacak. Okmeydanı Mahallesi Heyelan Önleme ve Şev Stabilitesi Projesi ile tepe noktasındaki yük miktarı azaltılarak bölgedeki kayma tehlikesi ortadan kaldırıldı. 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde toplam 290 nitelikli personelimiz ve 57 aracımız afet bölgesinde görev aldı. Toplam 43 yardım tırı afet bölgesine gönderildi. 146 depremzede ailemize konaklama desteği sunduk. Hilal Market desteği, bin 775 aileden toplam 12 bin 425 afetzedeye verildi. Deprem sonrası 50 aile ve 201 kişiye psiko-sosyal destek sağlandı.” ifadelerini kullandı.Fotoğrafların devamı için aşağıya tıklayınız.