Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ESER ŞENKUL UYARDI: “10.00 İLE 16.00 ARASI DIŞARI ÇIKMAYIN!”

Kütahya İl Sağlık Müdürü

Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Kütahyalıları aşırı sıcaklara karşı uyardı. Sıcaklarda alınması gereken tedbirlere ilişkin bilgi veren Müdür Şenkul: “Vatandaşların özellikle günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalıdır” dedi.

Son günlerde hava sıcaklıklarının artması üzerine İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul yazılı basın açıklaması düzenleyerek Kütahyalıları uyardı. Sıcaklardan en çok etkilenecek risk gruplarına dikkat çeken Şenkul, alınması gereken tedbirleri de sıraladı.

RİSK GRUPLARI DİKKAT!

Müdür Şenkul, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında meydana gelebilecek artışların insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini kaydetti. Hava sıcaklığının çok yüksek olduğu durumlarda ortaya çıkan aşırı terlemenin vücudun çok miktarda sıvı kaybetmesine neden olduğuna dikkat çeken Şenkul: “Aşırı sıcak havalardan en çok etkilenmesi muhtemel risk grupları içinde 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız, küçük çocuklar, hamileler, açık alanda çalışanlar, aşırı kilolular ve kronik hastalığı olanlar yer almaktadır. Başta bu risk gruplarındaki vatandaşlarımız olmakla birlikte tüm vatandaşlarımızın, aşırı sıcakların görülme ihtimalini yüksek olduğu önümüzdeki günlerde aşırı sıcaklarda alınması gereken tedbirlerle ilgili hassas davranmaları olası sağlık problemlerin önlenmesinde büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

“GÜNDE 2,5 LİTRE SU TÜKETİLMELİ”

Vatandaşların özellikle günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini vurgulayan Şenkul: “Dışarıda bulunması gereken vatandaşlarımız mümkün olduğunca güneş altında korunmasız kalmamalı, mümkünse aşırı hareketlerden kaçınmalı açık renkli hafif ve bol giysiler tercih etmeli, su içme miktarı artırılmalıdır. Yoğun fiziksel aktivite ve spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, ağır fizik aktivitelerden kaçınılmalı, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak başta su olmak üzere bol sıvı alınmalıdır. Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) su tüketilmesine özen gösterilmelidir” şeklinde konuştu.

“BEBEKLERİ VE HAYVANLARI ARABADA BIRAKMAYIN”

Eser Şenkul, bebek, çocuk, engelliler ve hayvanların, kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmaması gerektiğini söyledi. Şenkul: “Araçların iç ısılarının klima olsa dahi park edildikten çok kısa süre sonra yükseldiği unutulmamalıdır. Ayrıca dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalı, çabuk bozulma riski olan besinler açıkta bekletilmemeli, besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarında hijyen kurallarına özen gösterilmelidir. Aşırı sıcak havalarda gerekli tedbirlerin alınması, özellikle de vücudumuz için hayati öneme sahip başta su olmak üzere sıvı alımına özen gösterilmesi, yaz mevsiminin daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.