Teknoloji

Huawei, ambulatuar tansiyon ölçümlü akıl saatini Türk kardiyologlara tanıttı

Huawei, yeni akıllı saati Watch D2'yi Antalya'da tanıttı. Kan basıncı ölçümü yapabilen cihaz, kalp hastalıklarının tespit ve takibinde kullanılacak.

Abone Ol

Huawei, gün boyunca otomatik kan basıncı ölçümü yapabilen yeni akıllı saati Huawei Watch D2’yi Antalya’da düzenlenen 40. Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde uzmanlara tanıttı.

Avrupa Kardiyoloji Derneği temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, 4 bin Türk kardiyolog Huawei Watch D2’nin medikal cihaz olarak kalp hastalıklarının tespit ve takibindeki rolünü tartıştı.

KARDİYOLOGLARDAN DEĞERLENDİRME

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Güleç ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İlyas Atar, Watch D2'nin uluslararası sertifikasyon süreçlerini geçerek güvenilir bir cihaz olarak tanımlandığını belirtti. Güleç, Watch D2’nin sürekli kan basıncı ölçümü yapabilmesinin, kalp hastalıklarının ev ortamında takibine katkı sağlayacağını ifade etti.

KESİNTİSİZ SAĞLIK TAKİBİ

Huawei Watch D2, radial arterdeki kan hacmi değişimlerini sensörlerle elektrik sinyallerine dönüştürerek kan basıncını hesaplıyor. Entegre hava yastıklı manşon tasarımı ve mikro pompa sayesinde kullanıcıların gün içinde kan basıncı değişimlerini izleyebiliyor.

Ayrıca EKG, uyku ve stres takibi, SPO2 ölçümü, deri sıcaklığı ve nabız gibi sağlık göstergelerini anlık olarak kaydediyor. Bu veriler Huawei Sağlık Topluluğu platformunda paylaşılabiliyor ve PDF formatında saklanabiliyor.

Watch D2, CE MDR medikal sertifikası, ISO standartları, Avrupa Birliği Tıbbi Cihaz Veri Tabanı (EUDAMED) ve Alman Tıbbi Cihaz Güvenliği Kurumu (DIMDS) gibi onaylarla güvenilirliğini artırıyor. Ayrıca, Stride BP platformundan aldığı onay ile kan basıncı ölçüm doğruluğunu uluslararası seviyede belgeledi.

TÜRKİYE'DE 4 MİLYONDAN FAZLA AKTİF KULLANICISI BULUNUYOR

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Başkan Yardımcısı Ersin Çelik, Huawei’nin dünya çapında akıllı giyilebilir ürünlerde lider marka olmayı hedeflediğini ve bu doğrultuda Ar-Ge yatırımlarını artırdıklarını belirtti.

Çelik, "Huawei bilimsel verilere dayalı sağlık ve egzersiz hizmetleri sunarak kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt vermeyi amaçlıyor" dedi. Çelik ayrıca, Huawei’nin 450 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını ve Türkiye’de 4 milyondan fazla aktif kullanıcı bulunduğunu açıkladı.

Sağlık Takibinde Yeni Dönem: Hastaların Merkeze Alınması

Prof. Dr. İlyas Atar, Watch D2 ve benzeri akıllı saatlerin sağlık verileri sunarak hastaların tedavi süreçlerinde hekime destek sağladığını ifade etti. Atar, “Akıllı saatler, sağlık takibinde önemli bir araç haline geldi. Elde edilen verilerle hastalarımıza daha bütüncül bir yaklaşım sunabiliyoruz” dedi.

Huawei Watch D2’nin tansiyon ölçümü, ilaç hatırlatma gibi özellikleriyle hasta-aile bağını güçlendirdiğine dikkat çeken Atar, sağlık hizmetlerinde akıllı giyilebilir cihazların giderek daha fazla rol oynayacağına inandığını belirtti.