Gürok Grup Kütahya’da yerel tedarikçi firmalarla işbirliğini artırarak sürdürüyor.
Bu kapsamda Gürok Grup’un son beş yıllık süreçte kentteki satın alma hacmi yüzde 60 oranında büyüdü.
Kütahya’daki yerel tedarikçi firmalarla ilgili rakamsal verileri açıklayan Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, kentte 900 aktif tedarikçi ile çalıştıklarını söyledi.
İlk yedi ayda Kütahya’daki tedarikçilerden gerçekleştirilen satın alma tutarının yaklaşık 22 milyon Euro’ya yaklaştığını aktaran Argat, “Kütahya’dan yaptığımız her satın alma, bu şehirde kalan bir değerdir” dedi.
“TEDARİK ZİNCİRİMİZİ KÜTAHYA’NIN KALKINMA ARACI OLARAK GÖRÜYORUZ”
Yerel tedarik zincirinin grup için stratejik bir öncelik olduğunu vurgulayan Argat, tedarik ekosistemlerini güçlendirirken, Kütahya’da yerel yetkinliği büyütmeyi ve sürdürülebilir kalkınmayı önemsediklerini ifade etti.
Kütahya’dan yaptıkları her satın almanın bu şehirde kalan bir değer olduğunu bildiren Argat, “Bir tedarikçimizin kapasitesini büyütmesi, yeni bir sertifikasyon sürecine girmesi, istihdamını artırması demektir. Bu nedenle biz tedarik zincirimizi bir maliyet kalemi olarak değil, Kütahya’nın üretim gücünü büyüten bir kalkınma aracı olarak görüyoruz. Küresel pazarlarda rekabet eden bir grup olarak standartlarımız gereği tedarikçilerimizin işlerini de bir üst lige taşımalarına destek oluyoruz. Böylece biz büyürken Kütahya sanayisinin de kazanmasına katkı sunuyoruz.” diye konuştu.
“BEŞ YILDA YÜZDE 60 ORANINDA ARTIRDIK”
Gürok Grup’un kentteki satın alma hacmine ilişkin güncel verileri paylaşan Argat, şunları kaydetti:
“2026 faaliyet yılımız kapsamında bugün Kütahya’da 900 aktif yerel tedarikçiyle çalışıyoruz. Bu yalnızca bir tedarikçi listesi değil, kentin üretim kapasitesinin de haritası niteliğinde. 2026’nın ilk yedi ayında Kütahya’daki tedarikçilerimizden yaklaşık 22 milyon Euro tutarında satın alma gerçekleştirdik. 2020 sonrası beş yıllık süreçte kentteki satın alma hacmimizi yüzde 60 oranında büyüttük. Bu yılki tempomuzla 2025’in tamamında ulaştığımız 31 milyon Euro’luk hacmin de üzerine çıkacağımızı öngörüyoruz. Bu rakamların arkasındaki asıl hikâye şudur: Kütahya’da kurduğumuz bu ağ, kentin ekonomik dinamizmini besleyen bir değer zinciridir.”
“KÜTAHYA’DA ÜRETİYORUZ 140 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORUZ”
Kütahya’da üretilen değerin küresel pazarlarda güçlü karşılık bulduğunu belirten Esin Güral Argat, şöyle devam etti:
“Bugün sofra camında dünyanın 5. büyük üreticisi olan LAV markamızla 140’tan fazla ülkeye ihracat yapıyor, cam ambalajdaki markamız GCA ile 40’tan fazla pazarda faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayan firmalar arasında başı çekiyoruz. 140 ülkeye ulaşan ürünlerin arkasında Kütahyalı tedarikçilerin emeğinin olması ise bu tablonun en kıymetli tarafıdır. Yani bu şehirde üretilen değer, yalnızca Kütahya’nın değil; Türkiye’nin ihracat gücünün de bir parçası hâline geliyor.”
“2 BİN 500’ÜN ÜZERİNDE ÇALIŞANIMIZ VAR”
Gürok Grup’un Kütahya’da yarattığı istihdamın da altını çizen Argat, “Kütahya’daki üretim tesislerimizde bugün 2 bin 500’ü aşkın iş arkadaşımızla birlikte değer üretiyoruz. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde bu, yaklaşık 10 bin kişinin hayatına doğrudan dokunduğumuz anlamına geliyor. Sadece istihdamın sayısı değil, aynı zamanda niteliği de bizim için çok önemli.”