Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GEÇ SAADET’TEN “GÖZ HAKKI MANAVI”

Saadet Partisi Kütahya İl

Saadet Partisi Kütahya İl Gençlik Kolları ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik “Göz Hakkı Manavı” açtı. Çarşamba pazarında açılan manavda meyve ve sebze dağıtımında bulundular.

Ekonomik olarak zor bir süreçten geçildiğini kaydeden Saadet Partisi Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Sedat Akyüz, pazar alışverişlerine çocuklarıyla birlikte gelen ailelerin ihtiyaç ve isteklerini yeterince karşılayamadığını, bu nedenle bir nebze de olsa ailelerin yanında olmak istediklerini belirtti.

“TARIM, ACİLEN ÖNLEM ALINMASI GEREKEN BİR GÜVENLİK MESELESİ HALİNE GELDİ”

Anadolu’nun doğusundan batısına kadar her karışında eşsiz bir tarım potansiyelinin olduğunu söyleyen Başkan Osman Sedat Akyüz: “Bu potansiyele rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Türkiye’de 2009 yılında 1 milyon 16 bin 692 çiftçi varken, 2022 ocak ayı itibarıyla çiftçi sayısında yüzde 13,2 azalma görülerek 493 bine gerilemiştir. Orman Bakanlığı verilerine göre ise tarım arazilerinde de ciddi ölçüde azalma gözlenmektedir. Yaklaşık 500 bin kişinin 85 milyonu besleyebilecek bir üretim kapasitesini karşılaması mümkün değildir. Ülke içerisinde tarımsal üretim kapasitemizin giderek azalması gıdada dışa bağımlılığımızın artmasına neden olacaktır. Bu açıdan bakıldığında tarım, acilen önlem alınması gereken çok ciddi bir güvenlik meselesi haline gelmiştir. 21 yıllık Ak Parti iktidarının oluşturduğu bu tahribatın kendileri tarafından düzeltilmesini elbette beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

“TARIM ARAZİLERİNİN TARIM DIŞI KULLANIMI ENGELLENECEK”

Başkan Akyüz, Saadet Partisi iktidarında tarıma yönelik yapılacak çalışmaları açıkladı: Tarım arazilerinin tarım dışı kullanımı engellenecek. Üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hale getiren maksatlı kotalar kaldırılacak. Borsası kurulabilen her ürün için en uygun illerde borsalar kurulacak ve bunların dünya borsaları ile entegrasyonu sağlanacak. Üretici birliklerinin önündeki engellerin kaldırılması için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak, üretici birliklerinin kuruluş ve faaliyetleri kolaylaştırılacak ve desteklenecek. Tohum üretimi ve ileri teknoloji gerektiren tarım ve hayvancılık alanları desteklenecek. Yerli sertifikalı tohum üretiminin önündeki engeller kaldırılacak yüksek kalite ve verime sahip yeni çeşitlerin geliştirilmesi ve kullanımı için teşvik edici desteklemeler verilecek. Su kullanımının etkinleştirilmesi, ürün-bölge-üretici bazlı su varlığını dikkate alan destekleme sistemine geçilmesi hızlandırılacak. Sulanabilir tarım arazilerinin sulama ve drenaj yatırımları hızla tamamlanacak, verimliliği arttıran ve toprağı koruyan sulama yöntemleri çiftçilerle birlikte uygulanacak. Tarımda bilgi birikimi ve bilgi akışı sağlanacak; tarım kuruluşları, ilgili fakülteler, üretici birlikleri ve üreticilerle birlikte yönlendirici planlama yapılarak ithalatçı konumdan ihracatçı konuma geçilecek. Tarım, orman, su ürünleri ve gıda sanayinde üretim araç ve sistemleri geliştirebilmek için yeni teknolojilerle, uzaktan algılama ve erken uyarı sistemleri ile yerli bilişim sistemleri ve yazılımları desteklenecek, dünyayı takip eden değil, dünyanın takip ettiği bir ülke haline getirilecek. CANSU AYDEMİR