Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“DUMLUPINAR ZAFERİ TÜRK MİLLETİNİN MÜHRÜ”

Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922

Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922 sosyal sorumluluk projesi kapanış resepsiyonuyla sona erdi. Ekspres Gazetesi’nin de ödül aldığı gecede konuşan Vali Ali Çelik, “Dumlupınar’da yaşananlar, Dumlupınar Zaferi, 30 Ağustos Zaferi, Kurtuluş Zaferi Türk milletinin, bu coğrafyada ebediyen kalacağının mührü” dedi.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği’nin Büyük Zafer’in 100. Yılına özel gerçekleştirdiği Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922 sosyal sorumluluk projesi kapanış resepsiyonuyla tamamlandı. Projede yer alan sanatçılara, emeği geçenlere teşekkür plaketinin verildiği gecede Ekspres Gazetesi de proje basın danışmanı olarak ödülünü aldı. Ekspres Gazetesi adına ödülü Gökhan Tozaraydın aldı. Programda konuşan Vali Ali Çelik, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Güzel bir vesile ile bir araya gelindiğini söyleyen Vali Çelik, sanatçıların katkılarıyla Kütahya’ya ait olan ülkemize ve milletimize ait olan Dumlupınar’ın gelecek yüzyıllara bilinirliğini arttırmak adına yapılan eserlerin 12 ilde sergilendiğini belirtti. Kütahya’ya sanatın, sanatçının katkılarının çok yüksek olduğunu söyleyen Vali Çelik, “Tabi bu bizim için hepimizin ayrı bir sorumluluğu. Hem birey olarak hem kurumsal olarak hem yönetici olarak hem vatandaş olarak hem de sanatçı olarak Dumlupınar’da yaşananlar, Dumlupınar Zaferi, 30 Ağustos, Kurtuluş Zaferi bizim bu milletin, bu coğrafyada Türk milletinin ebediyen sonsuza kadar kalacağının bir mührü. Burada yaşanılan her an, her anı bizim gelecek nesillere bırakacağımız çok değerli bir vazife. O anının kendisinin ötesinde o sorumluluk bireyin her Türk evladının bu duyguyla bakması ve Dumlupınar’daki olguya olaya yaklaşırken bunu hiç aklından çıkarmaması gerekiyor” dedi.

“ESERLER DİORAMA MÜZESİNDE YERİNİ ALACAK”

Büyük Zafer’in 100. yılı vesilesiyle farkındalığı yükseltmek için değişik projelerde bir araya geldiklerini aktaran Vali Çelik, şu anda orada Diorama müzesinin anıt eser olarak devam ettiğini belirtti. 40 üzerindeki sanatçının seksene yakın eserinin sergileneceği alanın muhtemelen Diorama müzesi giriş koridorlarında yer alacağını söyleyen Vali Çelik, “O kalıcılığı ve sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır cümlesiyle beraber Diorama Müzesi var olduğu müddetçe sizlerin eserlerinin, o müzenin koridorlarında uygun olan yerlerde de sergilenmesi de ayrı bir sorumluluk olacaktır diye düşünüyorum. Tabii bu anı ve beraberindeki adınıza, kendi adımıza ya da sizler adına ya da çocuklarınız sizleri tanıyanlar adına da büyük bir onur bence. Bazı şeylerin fedakarlıkların karşılığında bir terazi ve tartacak bir değer olmadığını düşünüyorum ki, Kurtuluş Savaşı’nın karşılığında da canlarını feda ederek her türlü varlıklarını bu milletin bekası için harcayan insanlara karşı da o terazinin karşısında tartacak bir gram tartı, ölçü birimi de yok. Dolayısıyla bizler ne yaparsak belki kendi adımıza iyi yaptık, güzel yaptık diye falan düşünebiliriz ama hep o kefeye koyacağımız bir şeyler de olması gerekir diye düşünüyorum. Bu da bunun bir parçası. O kefeyi doldurma arayışı, o değer verme arayışının bir parçası. Güzel şeyler, güzel sonuçlar elde edilen başarı güzel bir şey. Bu sene bunun ilk örnekleri yaşandı” ifadelerini kullandı.

“KURULAN RADYO İLE İLGİLİ DÖNÜŞLER ÇOK GÜZEL”

Dumlupınar tırının 12 şehre gittiğini belirten Vali Çelik, değişik etkinliklerle bilinirliklerini anlatmak için çok farklı aktiviteler yapıldığını söyledi. Dumlupınar için bütün yetkililerin taşın altına elini koyduğunu söyleyen Vali Çelik, ilçede bir radyo kurduklarını belirtti. Kurulan radyo ile ilgili çok güzel dönüşler aldıklarını aktaran Vali Çelik, şunları kaydetti: Geçerken insanlara buradan nereden geçtiklerinin biraz farkında olmaları için de sürekli yayın yapıyoruz. Çok pozitif dönüşler oldu. Ziyaretçi sayıları bir enstrüman elimizde sonuç olarak bize bir rakam veriyor. Ziyaretçi sayısında yaklaşık 2.5 kat artış var. 100 binin üzerinde insanın ziyaret ettiğine dair kayıtlı olanlar kayıtsız olanlar, geçenler, ölçüm sistematiği dışında olanların tabii sayısını bilmek mümkün değil. Ama ziyaretçi sayısını anlamak için oradaki bir kafeterya işletmecisi var. Onunla konuştuğum zaman önceki yıllara göre muazzam bir artışın olduğunu, bunun bir yönüyle artması sizlerin bizlerin hep beraber el ele verip Dumlupınar Anlatma hikayesinin bir parçası olduğuna dair bize güzel sonuçlar veriyor. Bu sevindirici ama yeterli mi değil. Dolayısıyla bizlerin eksik bıraktığı birçok alan olabilir diye hepimiz kendi kendimize başta bizler olmak üzere sormak ve bu hikayeyi bu anlatıyı kütahya’ya ait olan anlatıyı da büyütmek lazım. Bunu hep beraber yapabiliriz. Sizlerin desteğiyle yapabiliriz. Çünkü bireysel anlamda hiç kimsenin başarılı olma şansı yok. Bu ekip çalışması, inanmak, bir hedef belirlemek ona doğru yürümek gerekiyor. Bunun da en büyük paydaşı sanatçılar. Çok güzel yeni bir projeyle yine on iki, on beş, yirmi ilde belki anlatılacak Kütahya tanıtılacak.

KÜSAD faaliyetleri, etkinlikleri, projeleri, aksiyonlarının sadece Kütahya değil, ulusal ve uluslararası alanlarda kendini ispatladığını belirten Dernek Başkanı Bayram Yıldız, dernek olarak İtalya, İngiltere, Macaristan, Çekya, Almanya, Kosova, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde etkinlikler yaptıklarını aktardı. Kütahya’da ilk kez bir sivil toplum kurumu olarak Avrupa Birliği Projesi yaptıklarını söyleyen Yıldız, 12 sanatçılarını İtalya’nın Palermo kentine göndererek karşılıklı kültür alışverişinde bulunduklarını belirtti. Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile yaptıkları sosyal kültürel ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile farklı projelerinin devam ettiğini aktaran Yıldız, “Son yıllarda yaptığımız sosyal sorumluluk projelerin en önemlilerinden bir tanesi Kuruluşun beşiği Domaniç’tir. Domaniç ilçemizin kültürel ve doğal zenginliklerini içeren 74 eser yapan 27 sanatçımız bu eserleri ile 12 merkezde farklı yerlerde Domaniç ilçemizi tanıtmaya çalıştık. Bunun dışında tabi kuruluşun beşiği olur da Kurtuluşun beşiği Dumlupınar olmaz mı? dedik ve Dumlupınar pojesini bu sefer 46 sanatçı 88 eserle tanıtmaya çalıştık. Projemizdeki eserleri Domaniç Belediyesi’ne hibe ettik ve eserleri önümüzdeki günlerde yeni salonlarında sergileyecekler. Kütahya’ya karşı tarihi ve vicdani sorumluklarımız gereği başka projeler üretmek zorundayız. Son projemizde inşallah Valimizin de çok büyük destekler veriyor ve büyük çalışmalar yapıyoruz. Aizonai projemiz 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılında büyük bir proje ile beş büyük metropolde ve beş büyük sit alanında bu eserlerimi sergileyeceğiz” dedi.