Ekonomi

Dev bankanın ismi değişiyor

QNB Group, uluslararası marka olma hedefi doğrultusunda önemli bir değişiklik yaparak "QNB Finansbank" ismini "QNB" olarak değiştirdi.

Abone Ol

QNB Group, uluslararası marka olma hedefi doğrultusunda önemli bir değişiklik yaparak "QNB Finansbank" ismini "QNB" olarak değiştirdi. Bu değişimle birlikte bankanın iştirakleri de yeni marka altında faaliyet gösterecek.

Türkiye'nin en büyük özel bankaları arasında yer alan QNB Finansbank, yeni ismiyle "QNB" olarak hizmet vermeye devam edecek. Bankanın İstanbul Kristal Kule'deki genel merkezi, yeni marka ve logoya uygun şekilde yeniden tasarlandı.

QNB Türkiye Genel Müdürü'nden Açıklamalar

QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, bu değişimin uluslararası stratejilerle uyumlu olduğunu ifade etti. "QNB, üç kıtada 28 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye, QNB için en büyük yatırımlardan biri. 2016'dan bu yana Türkiye'de hizmet veriyoruz. Yeni isimle birlikte tüm ülkelerde güçlü bir marka kimliği oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Tan, Türkiye'de 10 milyondan fazla müşteriye hizmet verdiklerini belirtti. "2024 yılında etkin bilanço yönetimimiz ile başarılı finansal sonuçlar elde ettik. 30 Haziran 2024 itibarıyla 1 trilyon 258 milyar TL'yi aşan aktif büyüklüğümüz ve 436 şubemizle, ülke genelinde büyümeye devam ediyoruz" diye ekledi.

QNB Türkiye, uzun yıllardır dijitalleşme ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla farklılaştığını vurguladı. Tan, "Müşteri kazanımını önceliklendiren stratejimizle, 2024'te de yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ömür Tan, Türkiye'nin ekonomik sürecinin iyi yönetildiğini belirtti. "Yeni ekonomi yönetimi ile 16. aya girdik. Ekonomide daralma olacak, ancak şu ana kadar süreç çok iyi yönetildi" dedi. Enflasyon tahminini %43-43.5 olarak açıklayan Tan, dolar tahmininin ise 36 TL olduğunu belirtti.

Tan, kredi kartı limitleriyle ilgili yeni düzenlemelerin vatandaşları etkilediğini, ancak düzenlemenin henüz taslak aşamasında olduğunu bildirdi. Ayrıca, yapılandırma ile ilgili olarak "Kredi kartında yapılandırmada taksit süresi 36 aydan 60 aya çıktı. Bu durum borçların ödenebilir hâle gelmesini sağladı" dedi.