Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BU DA POLİSLE İLGİLİ BİR YAZI

Kütahya Polis Emeklileri Derneği’nin çalışkan, sevecen, güzel bir başkanı var. Mustafa Nazlıpınar’dan söz ediyorum. Yanına emekli meslektaşım öğretmen Fatma Nazlıpınar’ı almış, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Hakan Sıralı’ya bir nezaket ziyaretinde bulunmuş. Bu ziyarette, şehit aileleriyle, çalışan ve emekli olan emniyet teşkilatı mensuplarının eşlerinin sorunları konuşulmuş. Merkezi İstanbul’da bulunan ve Genel Başkanlık görevini Doğan Şimşek’in yürüttüğü Türkiye genelinde 43 şubesi ile hala faaliyet gösteren ve kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Mustafa Nazlıpınar’ın “Kütahya Polis Emeklileri Derneği” isimli Sosyal Medya hesabından yaptığı İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı’ya gerçekleştirdiği ziyaret hakkında yaptığı bir paylaşım var. Aynen geçiyorum: “05.09.2022 Pazartesi Günü İl Emniyet Müdürümüz Sn. Hakan Sıralı Bey’i yönetim kurulumuzla beraber 2. kez ziyaret ettik. Bir önceki ziyaretimiz ‘hayırlı olsun’ babındaydı. Ama bu 2. ziyaretimizde konu ilimizdeki şehit aileleriyle, çalışan ve emekli olan emniyet teşkilatı mensuplarının eşleriyle ilgiliydi. Belli gün ve zamanlarda tekrar bir araya gelme sözü verdik. Ortak kararlar alacağız. Muhtemel, mevcut sıkıntıların çözümü için çalışmalar yapmayı kararlaştırdık.”

Bu arada Merkezi İstanbul’da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri( FTM) Derneği Başkanı Av. Sami Güleçyüz ile ilgili bir haber daha var. Sayın Güleçyüz, Polis Basın Gazetesi hakkında whatsapp grubunda bir paylaşım yapmış. Gazete için: “Objektif bir gazete, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullanmış. Fahri Trafik Müfettişi de olan hemşerimiz Halis Kahraman’ın moderatör olarak görev yürüttüğü, sadece fahri trafik müfettişlerinin üye olduğu “FTM Derneği” isimli whatsapp grubunda Polis Basın Gazetesi’ni, elektronik ortamda paylaşmasının ardından başkan Güleçyüz’ün hemşerimiz Halis Kahraman’a attığı mesaj da ilginç: “Kâğıt fiyatlarının pik yaptığı bir dönemde bile Türkiye’deki tirajı en yüksek gazetelerden daha kaliteli olarak birinci kuşe kâğıda basılarak dağıtılan, her tür görüşe yer veren objektif bir gazete, başarılarınızın devamını diliyorum” demiş. Ben de sevgili Halis Kahraman’a ve değerli gazetenin imtiyaz sahibi Raşit Karagöz’e sormadan edemedim. Bu gazeteyi nasıl çıkardıkları hakkında bilgi istedim. Sadece reklam gelirleriyle ayakta kalıyorlarmış. Gazete çıkarmanın ne demek olduğunu iyi bilirim. Ben merhum arkadaşım Ahmet Körhasan’ın yerel gazetelerini çıkarırken matbaada kurşun harf dökenlerdenim. Kurşun kokularını teneffüs edenlerdenim. Herkes yerel gazetelerin ne zor şartlarda çıkarıldığını bilemez. Hani damdan düşen adama: “Damdan düşmek nasıl bir şey” dediklerinde demiş ya: “Siz bana damdan düşen birini bulup getirin, o bunun ne olduğunu size söylesin.” Merhum gazeteci ağabeyim Tavşanlılı Abdurrahim Börekoğlu gazetesi “Müstakil Tavşanlı”yı Eskişehir’de İstikbal Gazetesi Tesislerinde bastırır, otobüsle gönderilen gazeteleri bizzat alır, taşır, yazıhanesine getirir, abonelere bizzat dağıtırdı. Bu insanın hakkı ödenir mi?

Hemşerimiz Gazeteci-Yazar Halis Kahraman Sami Bey’in açıklamasına kayıtsız kalmamış. “Sami Başkanım, çok teşekkür ederim. Hiçbir yerden destek almadan yalnızca reklam gelirleriyle çıkarılan gazetemizi her ay düzenli olarak çıkarmak için uğraş veriyoruz” yanıtını vermiş. Gazetelerin gıdası reklamlardır. Hiçbir gazete yeterli reklam alamazsa çıkamaz. Bu nedenle devletimizin yerel olsun, tirajı yüksek olsun tüm gazetelerimize reklam hususunda azami kolaylıklar getirmesi gerekmektedir. Gazeteler eski Tavşanlı kaymakamlarından kulakları çınlasın Bekir Sıtkı Hanlıoğlu’nun ifadesiyle halkımızın gören gözü, işiten kulağı, bir anlamda sendelememek için elinde tuttuğu bastonudur. Halkımızın aydınlatılmasında en büyük rolü üstlenmektedirler.” Doğruyu söylemeyen dilsiz şeytandır” sözünden hareket edecek olursak gazetelerde istisnalar dışında anlatılanlar, yazılanlar tamamen doğru ve gerçek olarak kabul edilmekte, yetkili ve ilgililer göreve davet edilmektedir. Gazeteler C. Savcılarımız açısından da büyük önemi haizdirler. Bir yetkili, sorumlu, kişi veya kişiler her zaman her şeyi göremiyorlar. İşte burada iş gazetecilere düşüyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER