Bankacılık endeksi yüzde 0,31 azalırken, holding endeksi yüzde 0,07 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,89 ile turizm, en çok gerileyen ise yüzde 1,95 ile bilişim oldu.
Dün, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, satıcılı bir seyir izleyerek günü yüzde 0,86 değer kaybıyla 8.259,27 puandan tamamladı.
Küresel pay piyasaları, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerin artması ve İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir alana yayılabileceği endişeleriyle negatif bir seyir izliyor.
Analistler, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin, çarşamba günkü Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve geçen haftaki tarım dışı istihdam verisiyle birlikte ele alındığında, gelecek döneme ilişkin endişelerin hala güçlü olduğunu belirtiyorlar. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 3,7 artışla piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.
Dün İsrail'in Suriye'ye saldırısının Şam ve Halep'teki uluslararası havalimanlarının aynı anda hizmet dışı kalmasıyla sonuçlandığı haberleri, çatışmanın daha da genişlemesine dair tehlikeyi artırırken, risk iştahı önemli ölçüde azaldı.
Analistler, bugün Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantıları kapsamında yapılacak konuşmalardan alınacak mesajların yanı sıra Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına dair haber akışının takip edileceğini belirtiyorlar. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.400 ve 8.550 seviyelerinin direnç, 8.200 ve 8.080 puanın destek konumunda olduğu ifade ediliyor.