Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baş ağrılarının hangi belirtileri hastalık habercisidir?

İnsanın hayatında en sık

İnsanın hayatında en sık görülen ağrılardan birisi olan baş ağrısının bazı belirtileri ise hastalıkların habercisi olabiliyor. Peki, nedir bu belirtiler ve tedavileri?

Hayatta herkesin neredeyse bir kez dahi olsa yaşadığı baş ağrısının çeşitli nedenleri olabiliyor. 

Ancak bazı ağrı sinyalleri var ki bu durumda beklemeden acil tıbbi yardım alınmalıdır. Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz konu ile ilgili bilgiler verdi.

Baş ağrılarının hangi belirtileri hastalık habercisidir?

Tüm baş ağrıları aynı değildir. Hafif yada dayanılmaz ağrılar olabilir, ayda bir ya da günde defalarca görülebilir, ağrı başın tek tarafını yada iki tarafını etkileyebilir ya da bir saat ya da günlerce sürebilir. 

Ve baş ağrıları farklı olduğu gibi onlardan kurtulmak için izlenecek metodlarda değişir.

VÜCUTTA BAŞKA HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR

Bazı baş ağrıları bir hastalık ya da yaralanmanın uyarıcı sinyalleri olabilir:

Gözler, kulaklar, dişler veya çenenin hastalıkları, Sinüs enfeksiyonu, Alerjiler, Temporal arterit- başın yan tarafındaki arterleri etkileyen ve sıklıkla 55 yaş üzerinde izlenen bir hastalık. Beyin tümörü, İnme, Anevrizma (Baloncuk), Beyin absesi (enfeksiyon), Menenjit ( Beyin ve omuriliği saran zarların enflamasyonu). Başa şiddetli bir darbe gelmesi

Doktora ne zaman başvurulmalı?

Eğer baş ağrılarınız evde veya işte rutin aktivitelerinizi yapmanıza engel oluyorsa, eğer mevcut ağrının şimdiye kadar yaşadığınız en şiddetli ağrı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir sağlık uzmanına başvurun.

Baş ağrılarının hangi belirtileri hastalık habercisidir?

Bu belirtilere dikkat: Ani ve çok şiddetli gelişen ağrı, Eşlik eden görmede bozulma, konfüzyon, şuur kaybı, uyuşma veya benzer değişiklikler eşlik ediyor ise, Gece sizi uykudan uyandırıyor ise, Daha sık ve şiddetli olmaya başladı ise, Başa bir darbe sonrası başladı ise,

Ateş ve ense sertliği ile birlikte ise ve/veya boğaz veya solunum yolu enfeksiyonunu takip ediyor ise, Eşlik eden nöbetler var ise, Çocuklar veya yaşlılarda görülüyorsa, tavsiye edilen dozlarda verilen ilaç tedavisine yanıt vermiyorsa, Bir göz veya kulak gibi özellikle hep aynı alanı etkiliyorsa.