Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Allah seni bildiği gibi yapsın demek dua mı, beddua mı?

“Allah seni bildiği gibi

“Allah seni bildiği gibi yapsın” ifadesi, genellikle net bir anlama sahip olmayan bir sözdür ve söyleyen kişinin niyetine bağlı olarak değerlendirilir.

Ancak bu ifadeyi dua veya beddua olarak kullanmanın inanç veya kul hakkı açısından sakıncalı olup olmadığı sorusu sıklıkla gündeme gelir.

Dua mı, Beddua mı?

Bu ifadeyi dua niyetiyle kullanmakta bir sakınca yoktur. Ancak beddua niyetiyle kullanmak uygun değildir. Beddua, bir kimsenin başına kötü şeyler gelmesini dilemek anlamına gelir ve İslam’da genellikle yasaklanmıştır.

İslam’da Beddua ve Dua

İslam’da, Müslümanların kendi ve başkalarının aleyhine beddua etmeleri genellikle yasaklanmıştır. Peygamber Efendimiz (sav), müşrik düşmanlarına bile beddua etmek yerine onların hidayete ermesi için dua etmiştir. Beddua etmek yerine affetmeyi tercih etmiştir.

Beddua etmek yerine, haksızlığa uğrayan kişilerin affetmeyi tercih etmeleri öğütlenir. Lüzumsuz beddua eden kişiler ise pişmanlık duymalı ve Allah’tan af dilemelidirler.

“Allah seni bildiği gibi yapsın” ifadesi, dua veya beddua niyetiyle kullanılabilir. Ancak İslam ahlakı açısından affetmeyi ve güzellikle karşılık vermeyi tercih etmek daha uygundur.