Genel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 680 sözleşmeli personel alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere toplam 680 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere toplam 680 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında gerçekleştirilecek alımlar için başvurular 7 Mayıs 2026 tarihinde başladı. Adaylar başvurularını 22 Mayıs 2026 saat 23.59’a kadar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek.

Bakanlık tarafından yayımlanan ilana göre alımlar KPSS puan sıralamasına göre yapılacak. Lisans mezunları için KPSS P3, önlisans mezunları için KPSS P93 ve ortaöğretim mezunları için KPSS P94 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranıyor.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

İlanda mühendis, mimar, avukat, sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, öğretmen, fizyoterapist, hemşire ve çeşitli destek personeli kadroları yer aldı. Özellikle çocuk bakıcısı, engelli bakıcısı ve yaşlı bakıcısı pozisyonlarına yüksek sayıda personel alınacağı dikkat çekti.

Destek personeli kadrolarında görev alacak adayların sosyal hizmet kuruluşlarında vardiyalı ve nöbet sistemiyle çalışacağı belirtildi. Çocuk bakıcısı kadrosuna alınacak personelin çocukların günlük bakımı, sağlık takibi, eğitim süreçleri ve yaşam düzenleriyle ilgileneceği ifade edildi.

İlana göre birçok farklı branşta personel istihdam edilecek. Kadro dağılımı şu şekilde açıklandı:

  • Mühendis (İnşaat): 2 kişi
  • Mühendis (Makine): 3 kişi
  • Mühendis (Elektrik-Elektronik): 4 kişi
  • Mühendis (Jeoloji): 1 kişi
  • Mühendis (Jeofizik): 1 kişi
  • Mimar: 2 kişi
  • Tekniker (Makine): 1 kişi
  • Tekniker (Elektrik-Elektronik): 1 kişi
  • Avukat: 6 kişi
  • Sosyal Çalışmacı: 32 kişi
  • Psikolog: 9 kişi
  • Çocuk Gelişimcisi: 6 kişi
  • Öğretmen (Beden Eğitimi): 1 kişi
  • Öğretmen (El Sanatları): 1 kişi
  • Fizyoterapist: 3 kişi
  • Hemşire: 28 kişi
  • Destek Personeli (Çocuk Bakıcısı / Ortaöğretim): 156 kişi
  • Destek Personeli (Çocuk Bakıcısı / Önlisans Kadın): 171 kişi
  • Destek Personeli (Çocuk Bakıcısı / Önlisans Erkek): 50 kişi
  • Destek Personeli (Engelli Bakıcısı Kadın): 4 kişi
  • Destek Personeli (Engelli Bakıcısı Erkek): 26 kişi
  • Destek Personeli (Yaşlı Bakıcısı Kadın): 27 kişi
  • Destek Personeli (Yaşlı Bakıcısı Erkek): 21 kişi
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi: 15 kişi

DESTEK PERSONELİ KADROLARI DİKKAT ÇEKTİ

İlanda en yüksek kontenjanın destek personeli kadrolarına ayrıldığı görüldü. Özellikle çocuk bakıcısı kadroları için yüzlerce personel alınacak olması dikkat çekti. Bakanlık, bu pozisyonlarda görev yapacak personelin sosyal hizmet kuruluşlarında vardiyalı ve nöbet sistemiyle çalışacağını belirtti.

BAŞVURULAR KARİYER KAPISI ÜZERİNDEN YAPILACAK

Başvurular yalnızca Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı sistemi üzerinden alınacak. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular geçersiz sayılacak. Adaylar en fazla 18 tercih yapabilecek.

Yerleştirmeler KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak. Sonuçlar ise Kariyer Kapısı üzerinden ilan edilecek. Bakanlık ayrıca atamaya hak kazanan adaylar hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacağını duyurdu.