Riley Horner, 2019’da katıldığı okul etkinliğinde arkadaşlarıyla dans ederken sahnedeki öğrencilerden birinin ayağının başına çarpması sonucu ağır beyin sarsıntısı geçirdi. İlk muayenelerde ciddi bir sorun bulunmasa da sonraki günlerde genç kızın belleği hızla silinmeye başladı.
Zamanı 2019’da sanıyor
İlk etapta her 45 dakikada bir hafızasını kaybeden Horner’ın bu süresi zamanla iki saate çıktı. Uyandığında hâlâ 11 Haziran 2019’da olduğunu sanan genç kız, zamanın o günde donduğuna inanıyor.
Notlarla ayakta kalıyor
Aylar süren tetkiklerin ardından Riley’ye Travmatik Beyin Hasarı (TBI) teşhisi konuldu. Hafıza kaybı yalnızca geçmişi hatırlamasını değil, dikkatini toplama ve olayları sıralama becerisini de olumsuz etkiliyor. Günlük yaşamını sürdürebilmek için telefonuna sürekli notlar alan genç kız, bu notlar olmadan tek bir günü dahi idare edemiyor.