Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eylül ayında cari fazla verilmesi bekleniyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ödemeler dengesi verilerine göre ağustos ayı itibarıyla cari fazla verildiğini belirterek, cari işlemler hesabında kalıcı iyileşmenin sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlıkla devam edeceğini açıkladı.

Ömer Bolat, ağustos ayı itibarıyla cari işlemler hesabının altın ve enerji hariç yılın en yüksek fazlasını verdiğini belirtti.

Aynı zamanda cari işlemler açığının geçen yılın aynı dönemine göre yıllık yüzde 77,5, aylık yüzde 88,8 azalarak 619 milyon dolar olduğunu açıkladı. Ayrıca, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabının son 12 ayda 37,5 milyar dolar fazla verdiğini ifade etti.

Bakan Bolat, cari fazlanın ağustos ayında dış ticaret açığının düşmesi ve hizmet ihracatının artmasıyla oluştuğunu belirtti. Ayrıca, eylül ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistiklerine göre cari fazla verilmesinin beklendiğini ifade etti.

Ticaret Bakanı, mal ve hizmet ihracatını artırmak ve yerli üreticileri korumak amacıyla ithalat politikaları uyguladıklarını ve cari işlemler hesabında kalıcı iyileşme sağlamak için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Bolat, Türkiye ekonomisinde büyümeyi destekleyerek makroekonomik istikrarı güçlendirecek yapısal dönüşümler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini de belirtti.