Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa güne yükselişle başlangıç yaptı

Borsa İstanbul’da BIST 100

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,32’lik bir yükselişle 8.440,54 puan seviyesinden başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 109,90 puan artarak yüzde 1,32’lik bir değer kazanç gösterdi ve 8.440,54 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 1,29 artış kaydederken, holding endeksi yüzde 1,09 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan yüzde 3,34’lük artışla inşaat sektörü oldu, tek gerileyen ise yüzde 0,11’lik kayıpla menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörüydü.

Dün, Borsa İstanbul’da satış baskısı gözlenmiş ve BIST 100 endeksi yüzde 1,33’lük bir değer kaybıyla 8.330,64 puan seviyesinde günü tamamlamıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin daha olumlu bir ton kullanmalarının etkisiyle, Borsa İstanbul’un pozitif bir seyir izlemeye devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verilerinin yatırımcıların odak noktasında olduğu ifade edildi.

İsrail-Hamas çatışması dünya genelinde endişeye neden olmaya devam ederken, yoğunlaşan makroekonomik veri takvimi de yakından takip ediliyor. ABD’de dün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisi eylülde aylık bazda yüzde 0,5 ve yıllık bazda yüzde 2,2 artış gösterse de, bugün açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinin düşmeye devam etmesi bekleniyor.

Ayrıca, geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklentileri aşmasının, yatırımcıları temkinli olmaya ittiği belirtiliyor. Fed’in toplantı tutanaklarına göre ekonomik belirsizliğin bankayı temkinli olmaya ittiği de vurgulanmıştır.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD’de TÜFE, haftalık işsizlik başvuruları ve hazine nakit dengesi verilerinin yanı sıra İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin haber akışının takip edileceğini belirtiyorlar. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.500 ve 8.600 seviyelerinin direnç, 8.400 ve 8.300 puanın ise destek konumunda olduğu ifade edilmektedir.