Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’deki İsrail saldırılarında 687 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 687 kişi hayatını kaybetti, bunların arasında 140 çocuk bulunmaktadır.

Aynı süreçte, İsrailliler arasında da kayıplar yaşanmış, ölen İsraillilerin sayısı 900’ü geçmiştir. Ayrıca, Lübnan sınırından İsrail’e sızan bir grup şüphelinin etkisiz hale getirildiği bildirilmiştir.

İsrail ordusu, Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırıların ardından Hamas ve Filistinli gruplarla çatışmaya devam etmektedir.

İsrail, Hamas ve Filistinli gruplarla yaşanan çatışmaların yanı sıra, Lübnan sınırına yakın bölgelerde de çatışmaların içinde yer almaktadır.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 140’ı çocuk olmak üzere 687 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 bin 726 kişinin yaralandığını açıklamıştır.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze’den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının da 900’ü aştığını; bunların arasında 157’sinin ağır yaralı olduğunu ve toplamda 2 bin 616 İsrailli’nin yaralandığını ifade etmiştir.

Lübnan sınırındaki çatışmalarda ise 3 İsrail askerinin yaralandığı belirtilmiştir. İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan sınırından İsrail içerisine sızdığına dair ihbar aldıklarını, bölgeye askerlerin sevk edildiğini ve konuyla ilgili detayların daha sonra paylaşılacağını belirtmiştir.

Aynı gün içinde, Lübnan sınırından İsrail’e sızmaya çalışan bazı silahlı şüphelilerin öldürüldüğü ve bölgedeki arama çalışmalarının devam ettiği doğrulanmıştır.

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi Basın Sorumlusu Rana Sahili, İsrail sınırı üzerinde meydana gelen sızma girişimiyle herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını söylemiştir.

Lübnan medyasında çıkan haberlere göre, bu milislerin Filistin kamplarında yaşayan Hamas veya İslami Cihad üyeleri olabileceği kaydedilmiştir.

İsrail, Lübnan’dan gelen sızma girişimleri ve şüphelilerin öldürülmesinin ardından savaş uçaklarıyla bazı hedefleri vurmuştur. İsrail ordu radyosu ise Lübnan’dan İsrail’e yeni sızma girişimleri gerçekleştiğini belirtmiştir.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Al-Akhbar gazetesinin haberinde ise Mervahin beldesindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlendiği aktarılmıştır.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonu, sınırdaki ilk sızma girişimi sırasında çıkan çatışmalarda 3 İsrail askerinin yaralandığını kaydetmiştir.

İsrail ordusu, sızma girişimi ve çıkan çatışmalara ilişkin açıklamasında, Lübnan’ın güneyindeki bazı bölgelerin helikopterle gerçekleştirilen hava saldırısı ile vurulduğunu duyurmuştur.

Filistin İslami Cihat Hareketi, Lübnan’ın güneyinden İsrail’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı üstlenmiştir.

“Lübnan’ın güneyinden İsrail’in işgali altındaki Filistin’e yönelik sızma girişiminin” üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirten hareket, yaşanan çatışmada 7 İsrail askerinin yaralandığını iddia etmiştir.

İsrail, Lübnan’ın güneyinden yapılan sızma girişimi ve çatışmaların ardından sınır bölgelerini topçu birlikleri ile vurmaya devam etmektedir.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan haberde, İsrail topçu birliklerinin fosforlu havanlarla sınır üzerindeki Mervahin beldesi yakınlarını vurduğu kaydedilmiştir.

Hizbullah Hareketi de ülkenin güneyindeki İsrail saldırısında 5 üyesinin öldüğünü duyurmuştur.

İsrail ordusu da Lübnan sınırından sızmaya çalışan “2 silahlı unsurun vurularak öldürüldüğünü” ve Hizbullah’a ait 3 askeri noktaya da hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurmuştur.

Açıklamada, başka bir unsurun Lübnan topraklarına doğru geri kaçtığı ifade edilerek, vurulan hedeflerden ikisinin gözlem noktası, diğerinin örgüt tarafından acil durumlarda kullanılan bir yer olduğu belirtilmiştir.

Açıklamada, ordunun tüm bölgelerde her türlü senaryoya hazır olduğu aktarılmıştır.

Katar’ın Esir Takası İçin Arabuluculuğu İsrail ile Filistinli gruplar arasında esir takası müzakereleri devam etmektedir ve bu süreçte Katar, arabuluculuk görevini üstlenmiştir.

Filistinli kaynaklara göre, Katar, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki esir takası müzakerelerine arabuluculuk yapmaktadır.

Müzakereler kapsamında Filistinli gruplar, İsrail hapishanelerindeki 36 Filistinli kadının serbest bırakılmasını talep etmektedir. Bu talebe karşılık olarak İsrailli tutukluların serbest bırakılacağı sayı hakkında henüz bilgi verilmemiştir.

Gazze Şeridi’nde Tahribat Devam Ediyor Abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun kentindeki tek hastane, İsrail’in saldırıları nedeniyle hizmet veremez hale gelmiştir.

Ayrıca, İsrail ordusunun hava saldırıları sonucunda Gazze’de 7 cami yıkılmıştır.

İsrail savaş uçakları, Gazze’deki er-Rimal Mahallesi’nin büyük bir bölümünü bombalayarak neredeyse tüm bina ve konutları tahrip etmiştir. Mahallenin büyük bir bölümü yerle bir olmuştur.

Saldırı sırasında Filistin Telekomünikasyon Şirketi’ne ait bir binanın hedef alınması, Gazze’de geniş çapta iletişim, elektrik ve internet kesintisine neden olmuştur.

Şifa Tıp Kompleksinin kreş bölümü de saldırıdan zarar görmüştür.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail’in Gazze Şeridi’nde uyarı yapmadan yıktığı her ev için ellerindeki İsrailli bir kişiyi infaz etmekle tehdit etmiştir.

Hamas, İsrail’in Gazze Şeridi’nde sivilleri hedef aldığını ve evleri yıktığını iddia etmektedir. Ebu Ubeyde, “insanlık ve ahlaktan anlamayan düşmana anladığı dilden hitap edeceklerini” ifade etmiştir.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, şunları kaydetmiştir:

“Buna karşı bizler de bu saatten itibaren, evlerinde güvende olan halkımıza karşı uyarı yapılmadan gerçekleşen her saldırı karşısında düşmanın elimizdeki sivil rehinelerden birini infaz edeceğiz. Bunu da görselleriyle yayımlayacağız. Bunu buradan duyuruyoruz ki dünyanın gözü önünde sorumluluğu siyonistlere (İsrail’e) yükleyelim. Top artık onlardadır.”

Ne Olmuştu?

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştır.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’nı ele geçirmişlerdir.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmişler, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne savaş uçaklarıyla saldırı başlatmıştır.

7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria’da 16 Filistinliyi öldürmüştür.