Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da ihtiyaç sahipleri bu sofrada buluşuyor

Kütahya’da her Pazar günü

Kütahya’da her Pazar günü lokantasını ihtiyaç sahiplerine açan Himmet Çakubay, yaklaşık 200 kişiye 4 çeşit yemek ikram ediyor. 

Kütahya’da askıda iftar geleneğini yaklaşık 50 yıldır sürdüren Himmet Çakubay, pazar günlerini de ihtiyaç sahiplerine ayırdı. 

Covid-19 döneminde de Pazar günü yemeklerini ihtiyaç sahiplerine paket halinde ulaştıran Çakubay, iyilik hareketini Ekspres Haber’e anlattı. 

Pazar günleri saat 12 ila 14 arasında ihtiyaç sahibi vatandaşları lokantasında ağırlayan Çakubay, Ramazan ayı haricinde bu geleneği yaşattığını söyledi. 

“Ben babamdan böyle gördüm, 50 yıldır.” diyen Çakubay, fikrin çevre esnaftan geldiğini ve o gün bugündür devam ettiğini dile getirdi. 

Ulu Cami civarında ihtiyaç sahibi vatandaşların yoğun olduğunu bildiren Çakubay, “Kim gelirse ayrım yapmadan pişirdiğimiz 4 çeşit yemeğimizi gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Kütahyalı babayiğitlerin yardımlarıyla bu geleneği sürdürüyoruz. Pazar günleri 180 ila 200 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yemek veriyoruz. Ömrüm oldukça da bu geleneği yaşatacağım.” ifadelerini kullandı. 

Kütahya’da ihtiyaç sahipleri bu sofrada buluşuyor

 

Kütahya’da ihtiyaç sahipleri bu sofrada buluşuyor