Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da asker eğlencesinde havaya ateş eden 40 kişi yakalandı

Kütahya’da asker eğlencesinde ihbar

Kütahya’da asker eğlencesinde ihbar üzerine olay yerine giden jandarmanın ele geçirdiği silahlar, ‘Bu nasıl asker eğlencesi’ dedirtti. Olayda 24 silaha el konuldu.

Asker uğurlama, düğün, nişan gibi etkinliklerde silahla havaya ateş etme magandalığının önüne geçilemiyor. Kütahya’da bir köyde asker eğlencesine bir kez daha silahla havaya ateş açma damga vurdu.

Eğlencede havaya silahla ateş açılması nedeniyle İl Jandarma Komutanlığına ihbar geldi. İhbar üzerine olay yerine yerine giden jandarma ekipleri, yaptığı araştırmada 40 şüpheli şahsa ilgili kanunlara muhalefetten adli ve idari işlem uyguladı.

RUHSATSIZ AV TÜFEĞİ, TABANCA VE KURU SIKI TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Jandarma ekipleri ihbarla ilgili yaptığı araştırmada ateş etme olayında kullanılan toplamda 24 silah ele geçirdi. Ekipler 9 ruhsatsız av tüfeği, 4 ruhsatlı tabanca ve 11 faturasız kuru sıkı tabancayı muhafaza altına aldı.

JANDARMADAN UYARI GELDİ

Asker eğlencesinde yaşanan olayın ardından İl Jandarma Komutanlığından uyarı ve bilgilendirme mesajı geldi.

Mesajda, “Kültürümüzün bir parçası olan asker uğurlaması, düğün, nişan, bayram gibi kutlama ve etkinliklerde, ateşli silah kullanılması sonucu yaralanma ve can kaybı gibi telafisi mümkün olmayan olayların engellenmesi amacıyla, tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekmektedir.” denildi.

Kütahya'da asker eğlencesinde havaya ateş eden 40 kişi yakalandı