Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da mikro bölgeleme çalışmaları başladı

Belediye Başkanı Alim Işık,

Belediye Başkanı Alim Işık, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afetten etkilenen 11 ile ek olarak Kütahya’nın da dahil edildiği mikro bölgeleme çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

Kütahya Belediyesi, şehrin geleceği için çok önemli bir adım daha attı. 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afetten etkilenen 11 ile ek olarak Kütahya’nın da dahil edildiği mikro bölgeleme çalışmaları, Belediye Başkanı Alim Işık’ın yer tespit tutanağını imzalamasıyla resmen başladı.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden önce Kütahya Belediyesi olarak resmi başvuruların yapıldığını belirten Işık, deprem afetinden etkilenen 11 ile ek olarak Kütahya’nın 12’inci il olarak projeye dahil edildiğini söyledi.

Mikro bölgeleme çalışmasının şehrin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Işık, “İller Bankası ile Kütahya Belediyemizin arasında imzalanacak olan bir protokol kapsamında İmar Planlarımıza Esas Mikro Bölgeleme, Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Yapım İşinin yer tespit tutanağını imzalıyoruz. Kütahya’da 4 bin 800 hektar yani 48 bin dekarlık yerleşime açılmış yapıların bulunduğu arsaların da içinde yer aldığı alanın zemin etütlerinin yapılıp ona göre üzerine yapılacak binanın şartları, verilecek kat sayısı ve diğer teknik özellikleri belirleyecek çok önemli bir çalışmayı başlatıyoruz. Birkaç aylık çalışma sonucunda rapor elimize geldikten sonra artık hangi taşınmazda hangi özellikte yapı yapılacak veya taşınmaz sahiplerinin talep ettiği yapıya uygun imar şartlarını belirlemek durumunda kaldığımızda bu çalışma elimizde çok önemli bir referans olacak.” ifadelerini kullandı.

Kütahya’da mikro bölgeleme çalışmaları başladı

“ÇALIŞMA KAPSAMINDA 245 SONDAJ YAPACAĞIZ”

Yüklenici firma yetkilisi Ertan Keser mikro bölgeleme çalışmasının detaylarıyla ilgili bilgi verdi. Keser, “Çalışma kapsamında 245 adet sondaj yapacağız. Bunun yanında sismik çalışmalar, mikrotremör çalışmaları ve 10 tane de paleosismolojik hendek çalışması gerçekleştireceğiz. Hendek çalışmalarını üniversitelerden hocalarımızın desteğiyle yapacağız. Buradaki fayların güncel olup olmadığını, güncelse davranışlarını inceleyip raporlayacağız. Onayı aldıktan sonra da raporu İller Bankası’na ve Kütahya Belediyesi’ne sunacağız.” diye konuştu.