Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taşıt ve Konut Kredileri ile ilgili tarihi karar. Bakan Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, küresel finansal koşulların zorlu bir dönemden geçtiğini belirtti ve Orta Vadeli Program’daki hedeflere dikkat çekti.

Bakan Şimşek’in kredi kartları ve kredilerle ilgili dikkat çeken açıklamaları şu şekildedir:

Kredi kartları ve kredilerle ilgili açıklamalarında Bakan Şimşek, gelirler politikası ve kredi politikasının birbirine bağlı olduğunu vurguladı. Kredi genişlemesinin program için önemli olduğunu belirten Bakan Şimşek, enflasyonu düşürmek için tutarlı bir tüketim, iç talep ve kredi büyümesi stratejisinin gerekliliğine dikkat çekti.

“YÜKSEK KREDİ HACMİYLE ENFLASYONLA MÜCADELE OLMAZ”

Bakan Şimşek, yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacminin yüzde 140 civarında arttığını ve bu rakamın enflasyonun iki katından fazla olduğunu ifade etti. Bu yüksek kredi hacmi ile enflasyonun ve cari açığın kontrol altına alınamayacağını belirtti.

Para politikasının sadece faiz boyutu olmadığını söyleyen Bakan Şimşek, miktarsal sıkılaştırma konseptine değindi. Özellikle taşıt kredilerinde sınırlayıcı bir perspektife sahip olduklarını açıklayarak, risk ağırlığını artırarak ve fiyatlamayı doğru bir şekilde yaparak kredileri sınırlamaya gideceklerini ifade etti.

Bakan Şimşek, birinci konut için desteklerinin devam edeceğini ancak ikinci konut ve tatil yerleri için kredi desteğini sınırlayacaklarını belirtti. Bu alanlardaki kredi büyümesini sınırlamak için çeşitli önlemler alacaklarını ve risk ağırlığını artırmaya devam edeceklerini söyledi.

KREDİLERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Kredilerde yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Bakan Şimşek, bu dönemde fiyat ve miktar olarak sınırlamalar getireceklerini ve bankaların bu tür kredilere daha fazla dikkat etmelerini sağlayacaklarını dile getirdi.