Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahyalı özel vatandaşların ürünleri TEKNOFEST’te

Ankara’da gerçekleştirilen TEKNOFEST’te engelli

Ankara’da gerçekleştirilen TEKNOFEST’te engelli bireylerin ve ailelerin ürettiği battaniyeyi tanıtan Kütahya Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Derneği Nimet Sarıkaya, “Engellilerimizin ürettiği bu ürünü tanıtma fırsatı bulduk. Çok güzel tepkiler aldık.” dedi.

Kütahya Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Derneği, TEKNOFEST’te yerini aldı. Dernek üyelerinin ve ailelerin ürettiği oyuncak ayı görünümlü battaniyeyi tanıtan Dernek Başkanı Nimet Sarıkaya, Dumlupınar Üniversitesi’nin paydaşı olarak festivale katıldıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı destekli projelerini tanıtmayı hedeflediklerini belirten Sarıkaya, “Kütahya’mızı ve işitme engellilerimizi temsilen burada tüm Türkiye’deki halkımıza tanıtım yapmaya çalışıyoruz. Herkese tek tek anlatıyoruz. Öncelikle çocuklar ve ailelere oyuncak diye geliyorlar. Sonrasında içeriği öğrendiklerinde ne kadar faydalı bir projeymiş, amaca yöneliyor diye tebrik ediyor. Bizde burada dernek olarak küçükte olsa üniversitelerin bilim teknolojilerinin arasında kendimizi tanıtmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Kütahyalı özel vatandaşların ürünleri TEKNOFEST’te

“PROJEMİZİ TEKNOLOJİ İLE İLERİ SEVİYELERE TAŞIYORUZ”

Dernek olarak projelerini ilertmek için çalıştıklarını anlatan Sarıkaya, bu çerçevede battaniyeye çip taktıklarını dile getirdi.

Çiple battaniyenin yanında bulunanların koordinasyonunu tespit ettiklerini belirten Sarıkaya, şöyle devam etti: “Özellikle teknolojik alanda ilerlediğimiz ve sürdürülebilirliği sağladığımız için buradayız. Projemiz iki yıl öncesi başladı. Afet farkındalığı ve eğitimini engelimi aşarak kazanıyorum projesiyle. Bu yıl kurala uyan engel tanımaz bu projesiyle devam ettik. Yine İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Yine valilik, emniyet, Dumlupınar Üniversitesi proje paydaşlarımız. Hem Kütahya’yı tanıtalım hem engellilerimize istihdam sağlayalım, hem onların ismini duyuralım, hem de sosyal hayatta onlara biz de varız demelerini istedik. Onlara sosyal hayatta imkanlar sunabilme amacındayız. Çok da güzel ilerliyoruz. Engellilerimizin kendi kendine yeter hale gelmelerini sağlıyoruz ve maddi bir kazanç da sağlıyoruz. İnşallah ulusal ve uluslararası alanda Kütahya’mızı da derneğimizi tanıtmaya çalışacağız.”

Kütahyalı özel vatandaşların ürünleri TEKNOFEST’te

Kütahyalı özel vatandaşların ürünleri TEKNOFEST’te