Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oto gaza bir zam daha

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artış

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artış devam ediyor.

Bu gece yarısından itibaren oto gazın fiyatına 1 lira 31 kuruş daha zam yapılacak, böylece oto gazın litresi 17 liranın üzerine çıkacak.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını sürekli olarak etkiliyor. Son dönemde ardı ardına gelen zamlar, vatandaşları olumsuz etkiliyor.

Bu gece yarısından itibaren oto gaz fiyatlarına yapılacak olan 1 lira 31 kuruşluk zam, bu durumu daha da kötüleştirecek.

Akaryakıt fiyatlarına son dönemde birçok zam geldi. 14 Mayıs seçimleri öncesinde LPG’nin fiyatı 10 lira civarındaydı. Ancak son 3.5 ay içinde oto gazın fiyatı neredeyse 2 katına çıktı.

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi ile belirli bir fiyat değişim farkı dikkate alınarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı hesaplanıyor.

Dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve bölgelere göre küçük farklılıklar gösterebiliyor.

17 lirayı aşacak

Kütahya’da LPG’nin litre fiyatı 16,23 liradan 17,54 liraya yükselecek.