Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanı Tunç: Kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 438 başvuru arabuluculuğa gitmiş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının ilk gününde, arabuluculara 438 başvurunun yapıldığını açıkladı.

Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk döneminin başladığını hatırlattı.

Bakan Tunç, Türkiye’deki yargı sistemine ilişkin önemli gelişmelerin yaşandığını ve yeni adli yılın açılışı sırasında önemli mesajlar verildiğini belirtti. Ayrıca, yeni anayasa çalışmalarına da değindi ve tüm siyasi partilerin uzlaşması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, başörtüsüne anayasal güvence ve aile yapısının korunmasına ilişkin konuları da ele aldı. Başörtüsünün artık problem olmadığını belirtti ve yeni dönemde aile hukukuyla ilgili düzenlemeler yapacaklarını açıkladı.

Tunç, zorunlu arabuluculuk uygulamasının başlamasıyla ilgili istatistikleri de paylaştı.

İlk gün 438 başvurunun yapıldığını söyledi ve arabulucuların tarafları uzlaştırmak için çaba sarf edeceğini ifade etti. Arabuluculuk sisteminin yargının iş yükünü azaltacağını ve daha hızlı sonuçlar sağlayacağını belirtti.

Son olarak, uzun süren boşanma davalarının tarafları mağdur ettiğini ve bu konuda düzenlemeler yapacaklarını açıkladı. Boşanma ve tazminat konularını ayrı ayrı ele alabileceklerini belirtti ve nafaka konusunda kadınları mağdur etmeyecek bir çalışma yapacaklarını söyledi.

Kaynak