Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’daki orman yangınında şehit olan Yıldırım defnedildi

Kütahya’da önceki gün çıkan

Kütahya’da önceki gün çıkan orman yangını söndürme çalışmaları sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 36 yaşındaki orman işletme şefi Murat Yıldırım, göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Tabutu Türk bayrağıyla sarılan Yıldırım için Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi

Tarım ve orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, törende yaptığı konuşmada, orman yangınlarında canını feda edenler için devlet tarafından şehit statüsü verildiğini söyledi

“BİZLERE DÜŞEN ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAK”

Yıldırım’ın emanetlerine sahip çıkılacağını belirten Tiryaki, “Şimdi bizlere düşen görev, onların geride bıraktıklarına sahip çıkmak. Bugün, bu yeşil vatanı ve mavi vatanı korumak, sınır boylarında askerlerimiz ve polislerimizle birlikte orman teşkilatının kahramanlarıyla bu Anadolu coğrafyasının her köşesini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bir sorumluluk olarak önümüzde duruyor.” dedi.

Tiryaki, ormanların korunması için herkese büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Tiryaki, sözlerini şöyle tamamladı:
“Pek çok insan, onun hatırasını yaşatmak ve ailesine destek olmak için bir araya geldi. Yıldırım, sadece bir meslektaş veya arkadaş olarak değil, aynı zamanda bir baba, bir eş bir dost ve bir şehit olarak da hatırlanacak.”

Törenin ardından Yıldırım’ın cenazesi Parmakören Mahallesi’ndeki Yeni Cami’de Cuma vakti Kütahya İl Müftüsü İrfan Açık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, eşi Aslı, 8 yaşındaki kızı Duru Yıldırım, yakınlarının yanı sıra Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, kurum müdürleri, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Fotoğrafların devamı için tıklayın