Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da sanayi-üniversite sektörel işbirliği konuşuldu

Kütahya’da sanayi ve üniversite

Kütahya’da sanayi ve üniversite işbirliği konuşuldu. KUTSO VE DPÜ işbirliğinde madencilik sektör temsilcileri buluştu.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliğinde, madencilik sektör temsilcileriyle, 7. Meslek Komitesi ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirildi.

Dumlupınar Üniversitesi’nin talebi üzerine gerçekleştirilen toplantıda, Üniversite-Sanayi iş birliğinde sektörün ihtiyacına yönelik yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya, KUTSO Meclis Üyesi Hasan Acar, 7. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Sezai Ekmel Sarpaşar, 7. Meslek Komitesi Üyesi Süleyman Telli, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kaan Erarslan, Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Uysal, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Uçar, Öğretim Üyesi Dr. Ömer Canıeren, ve KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç katıldı.

SANAYİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU İNSAN KAYNAĞI İÇİN GÖRÜŞLER ANLATILDI

KUTSO 7. Meslek Komitesi madencilik sektör temsilcilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; sektörün gelişimine yönelik akademik çalışmalarla sektör deneyimlerinin ortaklığında, daha nitelikli çalışmalar ile üniversite ve sanayi arasında köprü kurulması gerektiği değerlendirildi.

Toplantıda; sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi konusunda üniversite ile fikir alışverişinde bulunuldu. KUTSO’da her ay yapılan meslek komiteleri toplantılarında akademisyenlerle sektör temsilcilerinin buluşması sağlanarak, madencilik sektöründe faaliyet gösteren işletme temsilcileri ile belirli aralıklarda yapılacak toplantılarda, sektörde gelişmelerin değerlendirilmesi, sorunların tespiti ve çözümler üretilmesi konularında mutabık kalındı.

Ayrıca mezunlar için oluşturulacak portal ile iş ve staj programlarının geliştirilmesi, üniversitede de 7+1 sistemi kapsamında öğrencilerin işletmelerde deneyim elde etmelerine yönelik iş birliklerinin yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Karşılıklı iyi dileklerin ardından toplantı sona erdi.

30 ağustos