Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuycak: Veteriner hekimler yasaya dahil edilmeli

Veteriner hekimlere yönelik şiddetin

Veteriner hekimlere yönelik şiddetin dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirten Kütahya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Halil Kuycak, “Kamu sağlığını koruyan tüm veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasası kapsamına acilen alınmalıdır.” dedi.

Kütahya’da veteriner hekimlere karşı şiddetin son bulması ve hekimlerin sağlıkta şiddet yasasına alınması için basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ülke genelinde eş zamanlı yapılan basın açıklamasını Kütahya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Halil Kuycak yaptı. Veteriner hekimlere şiddetin topluma ve toplum sağlığına karşı şiddet olduğunu belirten Kuycak, veteriner hekimlere uygulanan şiddetin tahammül edilemez bir noktaya geldiğini aktardı.

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi ve 56 veteriner hekim odasının eş zamanlı açıklama yaptığını anlatan Kuycak, “Veteriner hekimler hayvanların sağlıklı ve refah içinde yaşamasını sağlarlar. Gıda denetimleriyle toplumun sağlıklı güvenilir ve gıda tüketmesini sağlarlar. Hayvan varlığını koruyarak hem ülke ekonomisine hem de vatandaşların ekonomik hayvansal ürüne ulaşmasına katkıda bulunurlar. Ayrıca insan sağlığı, hayvan sağlığı da kullanılan aşı ve ilaçların geliştirilme süreçlerinde de aktif rol oynuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kuycak: Veteriner hekimler yasaya dahil edilmeli

“ŞİDDET ARTIK DAYANILMAZ BOYUTLARA ULAŞMIŞTIR”

“Bu yaşananlar yeni değil” diyen Kuycak, şiddetin toplumun her kesiminde görev yapan veteriner hekimlere yapıldığını hatırlattı.

Meslektaşlarının geçmişte yaşadığı şiddet olaylarına atıfta bulunan Kuycak, şöyle devam etti: “Yaşanan bu şiddet biz veteriner hekimleri artık yeter dedirtecek noktaya getirmiş, birçok meslektaşımız ya mesleği bırakarak başka mesleklere yönelmiş ya da yurt dışına gitmeye başlamıştır. Öncelikle kamuoyuna sesleniyoruz. Veteriner hekimler tüm bu sorunların çözümü için zorlu bir akademik eğitim almış çok farklı stratejik alanlarda görev yapan ve görev. Aynı zamanda halk sağlığının da garantisi olan bir mesleği mensuplarıdır. Bu nedenle veteriner hekime uygulanan şiddet aynı zamanda toplumun sağlık hakkına uygulanan bir şiddettir. Veteriner hekimler 657 sayılı kanun ile devlet memurudur. Kanunda sağlık hizmetleri sınıfında tanımlanmışlardır. Vakit kaybetmeden gereği yapılmalı. Veteriner hekimliğin hangi alanlarında olursa olsun yaptıkları hizmetlerle kamu sağlığını koruyan tüm veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasası kapsamına acilen alınmalıdırlar. Şiddeti oluşturan unsurlar ortadan kaldırılmalı.”