Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp artık fotoğraf kalitesini koruyacak!

WhatsApp, gönderilen fotoğrafların görüntü

WhatsApp, gönderilen fotoğrafların görüntü kalitesini etkilemeden iletmeyi sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sundu.

Artık WhatsApp üzerinden gönderdiğiniz fotoğrafların görüntü kalitesini kendiniz seçebileceksiniz. Bu yenilik sayesinde fotoğraflarınızda herhangi bir kalite kaybı yaşanmayacak.

WhatsApp, dünya genelinde en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor. Sadece metin değil, aynı zamanda fotoğraf, video ve çıkartma gönderimi için de tercih ediliyor.

Ancak, şimdiye kadar WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafların kalitesi sıkıştırılarak iletiliyordu. Bu nedenle, gönderilen fotoğraflar orijinal kalitede alıcıya ulaşmıyordu.

whatsapp yeni özellik

Yeni özellikle birlikte, fotoğraf gönderme işlemi artık daha esnek hale geliyor. Uygulama, dosya aktarımlarını hızlandırmak adına varsayılan olarak fotoğraf kalitesini yaklaşık %70 oranında düşürmeyecek.

Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg, bu önemli güncellemeyi Instagram aracılığıyla duyurdu. Yeni özellik sayesinde, gönderilen fotoğrafların görüntü kalitesini artık siz kontrol edebileceksiniz. Bu da beraberinde görüntü kalitesinde herhangi bir kayıp yaşanmayacağı anlamına geliyor.

Güncellemeyi yüklemiş olan her WhatsApp kullanıcısı, bu özelliği kullanabilecek. Fotoğraf gönderirken ekranın üst kısmında yer alacak olan “HD” seçeneği, kullanıcılara fotoğrafın standart kalitede mi yoksa yüksek çözünürlüklü (HD) kalitede mi gönderileceğini seçme imkanı sunacak.

whatsapp yeni özellik

HD kalitede gönderilen fotoğraflar, sohbet ekranında belirgin bir şekilde görünecek ve yüksek kaliteli olduklarını simgeleyen bir etiket taşıyacaklar. Bu özelliğin kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor, böylece herkes daha iyi bir görsel deneyim yaşayabilecek.