Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cilt bakımı nasıl yapılır?

Kaç yaşında olunursa olsun

Kaç yaşında olunursa olsun cildin her yaşta karşılaşabileceği sorunlar vardır. Her yaşta, cilt farklı değişimler yaşayabiliyor. Bu nedenle uzmanlar her yaş grubunda farklı cilt bakım rutinleri öneriyor.

20’li yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalı?

Uzmanlar “20’li yaşlarda özellikle de 20’li yaşların başlarında cilt bakımının en önemli kısmını cilt bariyerinin en az zarar görmesini sağlamak oluşturur” diyor.

Güneşe en az şekilde maruz kalmak, düzeli uyumak, alkol sigara kullanmamak ve stresten uzak kalmanın zararı en aza indirmeye yardımcı olacağı söyleniyor. Yaşın genç olması etkisiyle hormonlar henüz düzene girmediği için ergenlik sivilceleri devam edebilir. Bu durumda en sağlıklı çözümün nemlendirme ve dikkatli güneş kremi kullanmak olduğu söyleniyor. Sivilcelerin lekeye dönüşmemesi için yüksek spf güneş kremi ihmal edilmemesi önemli uyarılardan.

Sivilce problemiyle başa çıkamayanlar için uzmanların tavsiye ettiği doğal maske tarifi:

Yoğurt ve salatalık maskesi

Maske için salatalık ve yoğurt gereklidir.

Salatalık ortadan ikiye kesilir. Kabuğunu soymadan küp şeklinde dilimlenir.
• Blendera salatalıklar atılarak krem kıvamına gelene kadar beklenir.
• İki yemek kaşığı yoğurt kâseye alınır. Ardından salatalıklar eklenir.
• Yüz maske öncesinde ılık su ile yıkanır. Ve karışım sürülür.
• 25 dakika bekletip yüz yıkanır.

cilt bakımı

30’lu yaşlara dikkat!

Yavaş yavaş cilt sorunları kendini göstermeye başladığı için özellikle kadınların cilt bakımında 30’lu yaşları dönüm noktası olarak ifade edilir. Ergenlik dönemi sivilce problemleri artık azalarak sonlanıyor. Fakat cilt yağ ve nem üretimini artık azalttığı için uzmanlar 30’lu yaşlarda insanların cildinin nemsiz kaldığını söylüyor. Böylelikle alında, göz çevresinde ve dudak kenarlarında ilk kırışıklıklar kendini göstermeye başlıyor. Bu dönemde oluşmuş minik kırışıklıklar ve zamanla oluşmuş lekeler için sabahları koruma filtresi içeren kremler, gece ise cildi nemlendirip onaran meyve asitleri veya retinoik asit içeren ürünlere başlamak yerinde bir karar olur.

Fazla mimik kullanan insanlar için uzmanlar 25 yaş sonrasında peeling ve botoks uygulamalarını da tavsiye ediyor.

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek peeling maskesi tarifi:

Kahveli peelingi: Ölü derilerden kurtulun

Sağlıklı ve canlı bir cildin ilk adımının tartışmasız derinlemesine temizlik olduğu söyleniyor. İçilen kahvenin telvesi vücudun her bölgesinde peeling için kullanılabilir. Yüzdeki ölü derileri arındırıp daha canlı bir tene sahip olmak için içtiğiniz kahvenin dibindeki telveyi yüzünüze sürüp 10 dakika kadar bekletin. Kuru ciltler telveyi 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağıyla karıştırarak uygulayabilir.

cilt bakımı

40’lı yaşlarda cilt

Cilt 40 yaşına geldiğinde, tıpkı vücutta olduğu gibi, yüzdeki kaslarda da çökmeler görülüyor. Bu yaşlardaki cildin kolajen üretimi giderek azalmaya başlar. Üst katman gücünü korusa da iç kısımda bulunup, onu destekleyen esnek lifler zayıf düşüyor. Bazı ciltler mat ya da solgun görünebilir. Artık tembelleşmeye başlayan yaş almış cildin uygun kozmetik ürün ve işlemlerle uyarılması gerekiyor. Uzmanlar bu yaşlarda daha güçlü peelingler, belirginleşmeye başlayan mimik çizgilerine botox ve dolgu uygulaması öneriyor. Daha parlak, genç ve canlı bir cilt için mezoterapi gibi profesyonel tıbbi uygulamalardan da destek almanın faydalı olacağı dile getiriliyor.

Avokado maskesi: Sıkı bir cilt için!

Yağ oranı yüksek olan bir meyve olan avokadoyu ezip biraz yoğurt, biraz bal, birkaç damla portakal suyu ve varsa 1 yemek kaşığı kakao ile karıştırılır. 15-20 dakika beklettikten sonra bol su ile yıkanır.

cilt bakımı