Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da hırsızlık olaylarında düşüş devam ediyor

Kütahya’da hırsızlıkla mücadele meyvelerini

Kütahya’da hırsızlıkla mücadele meyvelerini veriyor. Yılın ilk 32 haftasında evden hırsızlık olaylarında geçen yıla göre yüzde 58 oranında azaldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri il genelinde hırsızlıkla mücadelede hız kesmiyor. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri i genelinde hırsızlık olaylarını azaltmaya yönelik uygulama, denetim ve kontrolleri kapsayan çalışmalarını sürdürüyor.

2023’ün ilk 32 haftasında geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıldığında hırsızlık olaylarında gözle düşüşler yaşandı.

Evden hırsızlık olayları geçen yıla oranla 58,5 azalırken işyerinden ve kurumdan hırsızlık olaylarında bu oran yüzde 34,4 olarak gerçekleşti.

Motosiklet hırsızlığı olaylarında yüzde 48,9 oranında düşüş yaşandı.

Hayvan hırsızlığı olayları yüzde 16,7 azalırken oto hırsızlık olayları ise 5,6 düşüş gösterdi. Öte yandan yağma (gasp) olaylarında ise 45,5 azalma sağlandı.

Ayrıca son bir ayda çeşitli suçlardan aranan 596 şahıs yakalandı.

“RUHSATSIZ TABANCA, MERMİ VE BİNLERCE KAÇAK SİGARA YAKALANDI”

Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda suç unsuru olarak 126 ruhsatsız tabanca, 40 ruhsatsız tüfek, 72 kurusıkı tabanca, 1255 mermi-fişek, 28 bin 350 gram tütün, 2 bin 685 paket gümrük kaçağı sigara, 98 bin 538 makaron, 945 delici-kesici alet ele geçirildi.

“BASİT ÖNLEMLERLE HIRSIZLIKTAN KORUNABİLİRSİNİZ”

İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara basit tedbirlerle hırsızlıktan korunabileceği çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili yapılan bilgilendirme mesajında şunlar kaydedildi: Evden ayrılırken camlarınızı kapatmayı, kapılarınızı anahtarla kilitlemeyi, kamera ve alarm sistemlerinden yararlanmayı, apartman girişlerinde kim olduğunu bilmediğiniz kişilere kapıyı açmamayı alışkanlık haline getirmek önemli ve basit bir yöntemdir.

İşyerlerinden kısa süreliğine de olsa ayrıldığınızda kapılarınızı kilitlemek, alarm ve kamera taktırmak, işyeri içerisindeki kameraları çalışanların göreceği yerde bulundurarak takip etmek, işyeri bahçelerinde açıkta metal hurda, kablo vs bırakmamak, motosiklet ve araçlarınızı kilitlemeden veya anahtarı üzerindeyken bırakmamak suretiyle basit önlemlerle korunabilirsiniz.”