Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dumlupınar İlçe müftülüğünden aşure ikramı

Dumlupınar İlçe Müftülüğü muharrem

Dumlupınar İlçe Müftülüğü muharrem ayı dolayısıyla hayır severlerin katkıları, hocaların özverili gayretleriyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Dumlupınar Merkez Camii’nde cuma namazı çıkışında gerçekleşen etkinliğe İlçe Müftüsü M. Emin Olgun, din gönüllüsü hocalar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, Hz. Hüseyin ile Kerbela’da şehit olan Ehl-i Beyt adına ve onların nezdinde tüm şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile başladı. İlçe Müftüsü M. Emin Olgun’un yaptığı dua ile devam eden etkinlik vatandaşlara aşure ikramıyla sona erdi.

Muharrem ayı hakkında konuşan İlçe Müftüsü M. Emin Olgun: ” Muharrem ayı, Müslümanların zihin ve gönül dünyasında derin hatıralar barındıran birçok önemli olaya sahne olmuştur. Muharrem ayının 10. Günü olan Aşûre günü, aynı zamanda İslam tarihinin en üzücü olaylarından biri olan Kerbelâ faciasının da vuku bulduğu tarihtir. Hicri 61 yılında gerçekleşen Kerbelâ hadisesi, mezhebi, meşrebi, kültürü, coğrafyası, ırkı ve ideolojisi ne olursa olsun Allah’a ve resulüne iman eden, Ehl-i beyt’e muhabbet besleyen her bir Müslümanın ortak acısıdır. Savunduğu yüce değerler uğruna Kerbelâ’da şehit düşen Hz. Hüseyin ve yanındakiler, bu hüznü yüreklerinde hisseden müminler tarafından hayırla anılırken, ona ve onunla beraber olanlara bu zulmü reva görenler, vicdanlarda mahkûm edilmektedir.
Bu müstesna günde namaz öncesi okuduğumuz Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim’ler ile başta Hz. Hüseyin Efendimiz ve Ehl-i Beyt’i olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi anmış olduk. Rabbimiz kabul eylesin. Bu vesileyle bir kez daha başta seyyidü’ş-şühedâ Hz. Hüseyin ve Kerbelâ mazlumları olmak üzere Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Sakarya’ya, İstiklal Mücadelesi’nden 15 Temmuz’a ve günümüze kadar din, iman, vatan ve mukaddesat uğrunda feday-ı can eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Milletimizin ve tüm Müslümanların huzur, barış ve güven içerisinde bir hayat yaşamasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

KAYNAK