Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köse: Bu toplu sözleşme Türkiye Yüzyılı’na yakışmalı

7. dönem toplu sözleşmesi

7. dönem toplu sözleşmesi süreciyle ilgili konuşan Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, “Bu toplu sözleşme Türkiye’nin yüzüncü yılına ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir toplu sözleşme olmasını diliyoruz.” dedi.

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, 7. dönem toplu sözleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tekliflerinin Memur-sen Genel Başkanı tarafından kamuoyuyla paylaşıldığını aktaran Köse, toplu sözleşmenin hakkı temin etmenin, eksiklikleri gidermenin, beklentileri hayata geçirmenin ve sosyal maliyeti önlemenin en kilit anahtarı olduğunu belirten Köse, “Memur-Sen olarak; emeğin ve alın terinin karşılığını almak, 6 milyondan fazla kamu görevlisi ve emeklisinin mağduriyetini önlemek ve adil olanı hayata geçirmek için Toplu Sözleşme masasına da sosyal diyalog zeminine de her zaman önem veriyoruz. Kamu işvereni de; adil bölüşümü, alın terinin karşılığını, kamu görevlilerinin hukukunu, büyük ve güçlü Türkiye vizyonunu hayata geçirmek için toplu sözleşme masasını bir fırsat olarak görmelidir. Tekliflerimizi sunumundan sonra kamu işvereni için; bir hafta gibi uzun bir süre var. Bu süre içerisinde, kamu işvereni tekliflerimizi tasnif edip, ayrıştırıp, 1 Ağustos itibarıyla masaya teklifle gelmelidir.” ifadelerini kullandı.

KÖSE İKİ YILLIK BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak, genel hatlarıyla maaş ve ücret artışlarına ilişkin tekliflerini açıklayan Köse şöyle devam etti: “Geçtiğimiz iki yıllık süreçteki enflasyon verilerini dikkate alarak 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibariyle refah payı dahil, birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istiyoruz. 2025 yılı için ise Türkiye’nin ekonomik verilerinin ve enflasyon rakamlarının iyileşeceğine dair inancımızla 6’şar aylık dönemler itibariyle refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 artış istiyoruz. İki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz. Memur-Sen ve hizmet kolunun tamamında yetkili sendikaları; masanın emekçiler yönüyle tek temsilcisidir. Bu toplu sözleşmenin Türkiye’nin yüzüncü yılına ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir toplu sözleşme olmasını diliyoruz.”

KAYNAK