Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da diri fay hatları belirleme çalışmaları başladı

Belediye Başkanı Alim Işık,

Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya’nın kuzeyinde yer alan diri fay hatlarının yerlerinin tespiti projesi kapsamında başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kütahya Belediyesi, bilimsel çalışmalarla da Kütahya’nın geleceğini güvence altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda yapılan çalışmayla, Kütahya Belediyesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü arasında şehrin kuzeyinde bulunan deprem riski içeren aktif fay hattının tespiti için AR-GE protokolü imzalanmıştı.

Yapılan protokolün ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nden Doktor Öğretim Üyesi Can Başaran, Doktor Öğretim Üyesi Özcan Özyıldırım, Kütahya Belediyesi Harita Mühendisi Mehmet Fatih Yüğrük ve beraberindeki uzman ekip saha çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alim Işık, “Şu anda üzerinde bulunduğumuz sahada MTA’nın belirlemiş olduğu geçmişteki verilere dayalı bir fay hattının geçtiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu fay hattının, yerinin tam olarak daha az sapmayla hassas bir şekilde belirlenmesi konusunda daha önce Afyon Kocatepe Üniversitemizin ilgili araştırma merkeziyle bir protokol imzaladık. Bugün de yapılacak çalışmalar için sahadayız. Afyon’dan şehrimize gelen ve gelecek nesiller için çok önemli bir iş yaptıklarına inandığımız arkadaşlarımız var. İnşallah yapılacak hassas ölçümlerden sonra fay hattının geçtiği çizgi tam olarak belirlenecek. Ben bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Diri fay hatları belirleme çalışmaları başladı