Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köse: Başbağlar katliamını unutmayacağız

Erzincan Başbağlar’da terör örgütü

Erzincan Başbağlar’da terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği katliamın acısının dinmeyeceğini belirten Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, “Başbağlar’da insanlık, vicdan, masumiyet katledilmiştir. Bu katliamı unutmayacağız.” dedi.

Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, Erzincan Başbağlar Köyünde PKK tarafından gerçekleştirilen katliamın yıldönümünde yazılı açıklamada bulundu.

5 Temmuz 1993’te terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamın acısını halen yaşadıklarını belirten Köse, “Akşam ezanından hemen sonra PKK’lı teröristlerin, 33 masum insanı kurşuna dizip, ev ve cami ile birlikte yakarak hunharca yaptığı katliamın acısı yüreğimizi dağlamaya devam etmektedir. Başbağlar’da insanlık, vicdan, masumiyet katledilmiştir. Türkiye’nin kitlesel provokasyon ve siyasi suikastlarla kaosa itildiği 1990’lı yıllarda, yüzyıllardır ruhumuza kök salan birlikte yaşama irademiz, düşmanlık ve nefret duygularıyla yok edilerek, milletin evlatları birbirine düşürülmek istenmiştir. Madımak Oteli provokasyonunun hemen ardından intikam görüntüsü verilerek Başbağlar’da yapılan katliam, aslında milletimiz ve ülkemiz üzerinde yıkıcı, kıyıcı oyunlar sahneleyen emperyalist tezgâhın deşifre olmuş özetidir.” ifadelerini kullandı.

“Katiller hak ettiği cezayı bir an önce almalı”

Ülkemizin yakın tarihinin acılarla dolu olduğunu aktaran Köse, bu acılar toplumun acısı olduğunu kaydetti.

Acılar üzerinden bir nefret ve şiddet dili geliştirmenin ülke bütünlüğüne zarar verdiğini bildiren Köse şöyle devam etti: “Aradan 30 yıl geçmesine rağmen, failleri noktasında katliam hukuki olarak aydınlatılamamış, katiller hak ettikleri cezaya çarptırılmamış, katliamın acısı kalplerde yara olarak kalmıştır. Eğitim-Bir-Sen olarak, kardeşliği hedef alan zihniyetin karanlık, kirli ve kanlı yüzünü en zalim, en aşağılık şekilde ortaya koyan terörü unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle, teröre kurban verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; Başbağlar başta olmak üzere, tüm katliamları ve terör eylemlerini lanetliyoruz.”

Köse Başbağlar katliamını unutmayacağız