Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Karaismailoğlu Trabzon’da konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 44 kilometreden oluşan Güney Çevre Yolu’nun 36 kilometresinin 15 tünelle 2 kilometresinin de 14 viyadükle geçileceğini bildirdi.
Bakan Karaismailoğlu, Güney Çevre Yolu Şantiye Alanı’nda düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs’ta sandıklara koşan Trabzonlulara teşekkür etti.

AK Parti hükümetlerinin vakit kaybetmeyi sevmediğini belirten Karaismailoğlu, “Milletine, ülkesine hizmet için bir dakikayı bile boşa harcamaz. Biz de seçim sonrasında hiç hız kaybetmeden Trabzon’un geleceğinin, projelerimizin, işlerimizin peşine düştük. Düşmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Karaismailoğlu, Güney Çevre Yolu’nun temelinin 1 Mayıs’ta atıldığını hatırlatarak, Trabzon’un şehir içi ve transit trafiğini düzenlemek için projelendirdikleri yolun toplam 44 kilometre uzunluğunda olduğunu aktardı.

Güney Çevre Yolu’nu, Trabzon şehir merkezini güneyden çevreleyecek şekilde, Çarşıbaşı-Akçaabat Devlet Yolu ayrımı ile Arsin Devlet Yolu arasında inşa etmeye başladıklarını kaydeden Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç kısım halinde hayata geçireceğimiz çevre yolunun ilk aşaması olan 16,5 kilometre uzunluğundaki 1. kısmında yapım çalışmalarına başlamıştık. Gördüğünüz üzere şu anda Güney Çevre Yolu’muzun Karadeniz Sahil Yolu’ndan ayrıldığı proje başında T-1 Tüneli portaline ulaşabilmek için kazı ve destek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ilk kısım Akçakale’den ayrılıp mevcut sahil yolunun güneyinden, Kavaklı ve Düzköy’ün kuzeyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı’nda son bulacak.”

Karaismailoğlu, Sera Gölü Kavşağı’ndan Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı Yonca Kavşağı’na ve Kanuni Bulvarı’na bağlanacağını aktararak, şunları söyledi:

“Birinci kısımda toplam uzunluğu 14,5 kilometre olan 7 çift tüp tünel ve 968 metre uzunluğunda da 7 viyadük bulunmakta. Çevre yolunun 16,5 ile 22,5 kilometreleri arasında kalan 6 kilometrelik tünel, 2. kısımdaysa toplam 4 bin 550 metre uzunluğunda 2 çift tüplü tünel ve 380 metrelik 2 de viyadük bulunmakta. Yine Güney Çevre Yolu’muzun 22,5 kilometre ile Arsin’den Sahil Yolu’na bağladığımız 44. kilometreleri arasında da 21,5 kilometrelik 3. kısmındaysa toplam 16 bin 840 metre uzunluğunda 6 çift tüp tünel ve 750 metrelik 5 tane de viyadük yer alacak. Özetle söylemek gerekirse 44 kilometreden oluşan Güney Çevre Yolu’nun 36 kilometresi 15 tünelle 2 kilometresi de 14 viyadükle geçilecek.”