Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanı Bozdağ’dan Erzurum olayları açıklaması

Bakan Bozdağ, İBB Başkanı

Bakan Bozdağ, İBB Başkanı İmamoğlu’nun Erzurum’daki Halk Buluşmasında yaşanan gerginlikle ilgili “Adli tahkikat başlatılmış durumda. Şu ana kadar 13 gözaltı var. Adli süreç devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’dan AK Parti milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleşen AK Parti’nin “Büyük İstanbul Mitingi”ne ilişkin soru üzerine Bozdağ, İstanbul’un Türkiye olduğunu söyledi.

Bakan Bozdağ, “İstanbul’daki bu miting, İstanbul’un ve Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı’mızın yanında, ardında saf tuttuğunun, Cumhurbaşkanlığında Cumhurbaşkanı’mıza, milletvekilliğinde de AK Parti’ye büyük bir destek vereceğinin Türkiye’ye ve dünyaya ilanıdır. 14 Mayıs’ın sonucunu İstanbul dün ilan etmiştir. 14 Mayıs’ta ‘Cumhurbaşkanı, devlet başkanı, başkanımız Erdoğan ve parlamentoda da Cumhur İttifakı’ diye mesajını bütün dünyaya vermiştir.” dedi.

İstanbul mitinginin herkesi bir kez daha düşünmeye, tedirgin etmeye başladığını belirten Bozdağ, uluslararası çevrelerin de endişelerini nasıl dile getireceğini şaşırdığını kaydetti.

“Gözaltında olanlar var”

İmamoğlu’nun Erzurum’daki Halk Buluşmasında yaşanan gerginliğe ilişkin soruyu cevaplayan Bozdağ, “Öncelikle olaydan dolayı üzüntümü ifade etmek istiyorum. Gönül arzu eder ki böyle bir hadise hiç olmamış olsun. Demokratik rekabetin hür ve serbest bir biçimde devam etmesi bizim arzumuzdur. Ona gölge düşürecek hiçbir olayın vuku bulmasını temenni etmeyiz. Yaralanan hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

Hür ve serbest biçimde demokratik rekabetin devam etmesine gölge düşürecek olayların yaşanmasını temenni etmediklerinin altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti:

“Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmış durumda. Olayda sorumluluğu olduğu değerlendirilen kişilerle ilgili gözaltı kararları da verilmiş durumda. Şu anda kasetlerin çözümü de yapılıyor. Süreç hem Cumhuriyet başsavcılığımız hem de adli kolluk tarafından takip ediliyor. Hukuk işleyecektir. Hukukun sonucunda da hukuk neyi emrediyorsa yargı elbette o çerçevede değerlendirip kararını verecektir. Şu anda gözaltında olanlar var. Şu ana kadar 13 gözaltı var. Oradaki adli süreç devam ediyor. Çözümler yapıldıktan, diğer veriler tespit edildikten sonra da bunlara bakılacaktır.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kütahya Pancar Ekicileri Kooperatifi, birinci
Sıradaki Haber Kütahya Pancar Kooperatifi belgesini aldı