Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da depremzede esnafın yaraları desteklerle sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde çok sayıda iş yerinin yıkılıp ağır hasar gördüğü Malatya’da, esnafın kalkınması ve ticaretin normale dönmesi için Fırat Kalkınma Ajansı 165 milyon liralık kaynak sağladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansının Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, depremin ilk gününden itibaren yardım çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

Yoğunlu, kamu kurumlarına, sivil toplum örgütlerine konteyner ve çadır kentlerde ihtiyaç duyulan malzemeleri sağlamak adına organizasyona katıldıklarını, gönüllüler, iş insanları ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonundaki ajansların tedarik ettiği malzemeleri vatandaşlara ve kurumlara ilettiklerini dile getirdi.

İhracata yönelik önemli üretim ve sanayi merkezi olan Malatya’da, depremlerden sonra tabloyu ortaya çıkarmaya yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca analiz çalışması yapıldığını belirten Yoğunlu, depremlerde özellikle şehir merkezindeki ticarethanelerin önemli ölçüde hasar gördüğünü vurguladı.

Yoğunlu, şunları kaydetti:

“Yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı önemli oranda ticarethane bulunuyor. Burada hızlı şekilde geçici iş yerleri kurup çarşılar oluşturmak ve konaklama alanları oluşturmak adına önemli projeler yürütüyoruz. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüz bizlere önemli kaynak sağlıyor. Cazibe merkezi ve sosyal gelişmeyi destekleme programları kapsamında şu anda onaylanan 165 milyonluk (lira) deprem sonrası kaynağı ilimizde kullanıyoruz.”

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında
Sıradaki Haber Galatasaray derbide gülen taraf